Bakan düşüren rant

Haber Giriş : 09 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Anasol-D hükümetinde Emlakbank'tan Sorumlu Devlet Bakanı Refaaddin Şahin, 'Bankadan haksız yere sürekli inşaat ihalesi alan holdinglerin 30 bin inşaatını durdurunca, bakanlık koltuğundan olmuştu. İşte olayın perde arkası

28 Şubat'ın hemen ardından kurulan . Kemal Derviş döneminde Ziraat Bankası ile birleştirilerek tasfiye edilen ve tüzel kişiliği kalmayan Emlakbank'ın yeni patronu, Kamu Bankaları (Ziraat-Halk) Ortak Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Sayın?

Şahin'in açıklamalarının çok çarpıcı olduğunu kaydeden Sayın, ?Yok öyle yağma!.. Milletin malını kimseye yedirmeyiz. Alacaklarımızın peşini bırakmadık. Tek tek tahsil ediyoruz. Kimini takside bağladık, kimiyle de görüşmelerimiz sürüyor. Kimi hakkında yurtdışını çıkış yasağı koydurduk? dedi.

1 KATRİLYONLUK KAZIK!

Sayın'ın verdiği bilgiye göre; şu anda Ziraat Bankası bünyesindeki Emlakbank'ın, toplam 1 katrilyon 200 trilyon lira alacağı var? Alacakların 400 trilyonu ise, banka sahibi patronlardan?

Vakit'e konuşan tecrübeli bankacı Zeki Sayın, ?Biz buraya milletin hakkını korumak, gözetmek ve kamu hizmeti vermek için geldik. Sayın Başbakan, Sayın Bakan(Ali Babacan)'a teşekkür ediyorum. Görevimizi yaparken hiçbir sorunla, müşkülatla karşılaşmıyoruz. Sayın Başbakan ve Sayın Bakan'ın desteği sonuna kadar arkamızda? Kendileri, ?profesyonel bankacı nasıl çalışması gerekiyorsa o şekilde çalışacaksınız' diyerek önümüzü açıyorlar.. Biz de sonuna kadar gitmeye kararlıyız.?

Sayın, ?işimizi kararlılık ve ciddiyetle yapıyoruz? derken bugüne kadar, devlete borç takan sermaye sahiplerinden bir baskı da gelmediğini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber