İstanbul'da Türk-İtalyan üniversitesi kurulacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 18 Aralık 2007 15:54, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- İstanbul'da Türk-İtalyan Üniversitesi kurulacak. Devlet üniversitesi statüsü taşıyacak üniversitenin öğrenim dili İtalyanca ve Türkçe olacak.

İtalya Dışişleri Bakanı Massimo D'Alema'nın 22 Kasım'da Türkiye'ye yaptığı ziyarette Dışişleri Bakanı ve Başmüzakereci Ali Babacan'la görüşmesinde, İstanbul'da bir Türk-İtalyan Üniversitesinin kurulmasına karar verildi.

Bu kararla iki ülke arasındaki tarihi ve kültürel bağları kuvvetlendirmek, Türkiye ve İtalya'daki yüksek öğretim sistemini karşılıklı olarak zenginleştirmek amaçlanıyor.

Devlet üniversitesi statüsü taşıyacak kurumda, Arkeoloji bölümü ve Dil Hazırlık okulunun bulunduğu Edebiyat Fakültesi, Sanat Tarihi, Grafik Tasarım ve Restorasyon bölümlerinin yer aldığı Mimarlık Fakültesi ve Endüstri Mühendisliği, Bilgisayar bilimi gibi bölümlerinin yer alacağı Mühendislik Fakültesi olacak.

Üniversiteye kabuller, hem Türkiye'de yapılan üniversite sınavıyla hem de orta öğretimde İtalyanca eğitim gören veya İtalyancayı seçmeli yabancı dil olarak alan öğrencilerin üniversite sınavından gerekli asgari puanı almalarıyla ve üniversite tarafından yapılacak özel bir sınavla yapılacak. Üniversiteye ayrıca, Türk vatandaşları dışında başka ülke vatandaşları da kabul edilebilecek.

Kabul edilen öğrenciler, İtalyanca yeterlilik sınavına tabi tutulacak, sınavda başarılı olanlar birinci sınıfa başlayabilecek, başarısız olanlar ise bir yıllık dil hazırlık programına dahil olacaklar ve bu programı tamamladıktan sonra birinci sınıfa gidebilecekler.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber