Sincan metrosu 2008 yılı sonunda bitirilecek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Aralık 2007 23:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

- EGO GENEL MÜDÜRÜ ÖMER ULU:

- "SİNCAN METROSU 2008 YILI SONUNDA BİTİRİLECEK VE 2009 BAŞINDA DENEME SEFERLERİNE BAŞLANACAK"

TAHİR SARIKAYA

ANKARA (İHA) - EGO Genel Müdürü Ömer Ulu, 2008 yılında tamamlanacak olan Sincan Metrosu'nun 2009 yılının ocak ayında seferlerine başlayacağını söyledi.

Eğridir Kaymakamlığı'ndan EGO Genel Müdürlüğü'ne atanan Ulu, basın mensuplarıyla kahvaltıda bir araya geldi. Ulu, Sincan Metrosu'nun bitirilmesi için gayret sarf edildiğini belirterek, "Sincan Metrosu 2008 yılı sonunda bitirilecek ve 2009 başında deneme seferlerine başlanacak" dedi. Türkiye'de toplu taşımada en ucuz taşımayı EGO'nun yaptığını söyleyen Ulu, "Ankara ile Sincan arasındaki mesafe için Antalya ve İzmir 2.5 YTL ücret alıyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi transferden 40 YKr alıyor, EGO ise

almıyor. Şunu iddia ediyorum ki Türkiye'de en ucuz toplu taşımayı biz yapıyoruz" diye konuştu.

Ulu, Türkiye'de en uzun metro hattına Ankara'nın sahip olduğunu söyleyerek, "Ankaray metrosu 8.5 kilometre. Batıkent metrosu 14.5 kilometredir. Toplam 24 kilometrede metro hizmeti veriyoruz. 45 kilometre metro inşaatımız ise devam ediyor. Metro bakımından ciddi mesafe katedildi. Türkiye'nin en uzun metro ağına sahibiz" dedi.

Toplu taşımada 2008 yılında yeni doğalgazlı otobüsler alınacağını kaydeden Ulu, "2 otobüse 1 midibüs uygulamasına geçeceğiz. Yeşil otobüslerin kalktığı yerlere EGO otobüsleri veriyoruz. Şu anda bin 700 doğalgazlı otobüsümüz var. 2008 yılında 500 adet daha almak için ihaleye çıkacağız. Amacımız Ankara'nın toplu taşımada trafiğini rahatlatmaktır" şeklinde konuştu.

2007 yılında 115 milyon vatandaşın Ankara metrolarında seyahat ettiğini dile getiren Ulu, "Bazı hatlarda 5 yolcu ile sefer yapılıyor. Yeni yıldan sonra saatlik günlük ve aylık yolcu tespit edeceğiz. Otobüs duraklarına kamera koyacağız. Dünyanın her yerinde toplu taşıma zarar eder" dedi. 60 yaşın üzerindekileri taşımanın sosyal politika gereği olduğunu belirten Ulu, "Günde 110 bin kişiyi günde ücretsiz taşıyoruz. Günün koşullarına göre kendimizi yenilesek zarar etmeyiz" ifadelerini kullandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber