Polis memurunun gürültü öfkesi

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 21 Aralık 2007 20:42, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

ESKİŞEHİR'de gece mesaisini tamamladıktan sonra sabah evine gelen polis memuru, gürültü yaptıkları gerekçesiyle üst katta oturan komşusu kadını başından yaraladı, evde misafir olarak kalan annesinin de kolunu kırdı.

Olay iddiaya göre geçen Cuma günü saat 10.00 sıralarında 75'inci yıl Mahallesi Prof. Dr. Yusuf Binatlı Sokak'taki bir apartmanda meydana geldi. Apartmanın 5'inci katında oturan Eskişehir Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Şubesi'nde görevli polis memuru M.A., gece görevini tamamlayıp sabah evine geldi.

Uyumak isteyen M.A., üst kattan gelen gürültü nedeniyle uyuyamadı. Yatağından kalkarak üst katta oturan Eskişehir Odunpazarı Belediyesi Zabıta Müdürlüğü'nde komiser olarak görev yapan Fehmi Demircan'ın (50) kapısını çalan polis memuruna kapıyı zabıta komiserinin eşi Saadet Demircan (43) açtı. Komşusu kadına gürültü nedeniyle uyuyamadığını söyleyen polis memuru, iddiaya göre çıkan tartışmanın ardından evin içerisine girerek önce Saadet Demircan'ın kafasına yumruk attı. Ardından evde misafir olarak kalan ve araya girerek kızını kurtarmak isteyen Saadet Demircan'ın annesi Semiha Soysal'a (69) vurarak sağ kolunu kırdı.

Polis memurunun aşağıdaki dairesine dönmesinden sonra kolu kırılan Semiha Soysal yakınları tarafından Eskişehir Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Soysal'ın bileğinden kırıldığı belirlenen sağ kolu hastanede alçıya alınıp taburcu edildi.

JANDARMAYA ŞİKAYETÇİ OLDULAR

Saadet Demircan ile annesi Semiha Soysal daha sonra oturdukları semtin jandarma bölgesinde olması nedeniyle Kanlıpınar Jandarma Karakolu'na giderek polis memuru Mehmet Atıcı'dan şikayetçi oldu. Evli 4 çocuk annesi Saadet Demircan, alt katta oturan komşusu polis memuru M.A.'nın evlerine gelerek kendisini ve annesine saldırdığını öne sürdü. Demircan jandarmaya verdiği ifadesinde şunları söyledi:

?Annemle evde oturduğum sırada zil çaldı. Kapıyı açtığımda alt katta oturan komşum Mehmet Atıcı'nın geldiğini gördüm. Mehmet Atıcı bana gözlerini göstererek, ?Siz hayvan mısınız? Nöbetten çıktım uyuyacağım. Gürültüden uyuyamıyorum? diye çıkıştı. Ben de kendisine, ?Ben nereden bileyim senin nöbetten çıktığını. Madem öyle, eşini gönderip haber verseydin? dedim. Bunun üzerine M.A. elini kaldırıp bana vuracakmış gibi gibi yaptı ben de geri çekildim ve ?Ne o yoksa vuracak mısın bana? dedim. Mehmet Atıcı evimin kapısından içeriye girerek elleriyle kafama vurdu. O sırada ayırmak için yanımıza gelen anneme önce tokat attı, daha sonra kolunu kırdı. Annem ve beni yaralayan, evimizie girerek konut dokunulmazlığımızı ihlal eden polis memurundan şikayetçiyim.?

Samsun'dan Eskişehir'e kızı Saadet Demircan'ı ziyarete geldiğini belirten Semiha Soysal da ifadesinde ?Zil çalınca kızım kapıyı açmaya gitti. Ben o sırada salonda oturuyordum. Bağırma sesleri üzerine kapıya doğru gittiğimde içeriye giren bir adamın kızıma vurduğunu gördüm. Ayırmak ve kızımı kurtarmak için araya girdimde adam önce bana tokat attı ardından da kolumu büküp kırdı. Daha sonra da hiçbirşey yapmamış gibi evden çıkıp gitti? diye konuştu.

?ASANSÖRDE TABANCA ÇEKTİ' İDDİASI

Zabıta komiseri Fehmi Demircan da, olaydan sonra bir dilekçe yazıp konuyu Eskişehir Emniyet Müdürü Savaş Yücel'e ilettiğini söyledi. Fehmi Demircan, eşi ve kayınvaldesinin saldırıya uğramaları olayından 2 gün önce komşusu olan polis memuru M.A. ile apartman önünde karşılaştıklarını, polis memurunun kendisine gürültüden uyuyamadığını söyleyerek küfür ettiğini ve asansöre bindiklerinden tabancasını çekip kendisine doğrulttuğunu öne sürdü.

Fehmi Demircan, ?Asansörde tabancasını çekip bana ?seni bacağından vururum' dedi. Devlet memuru ve genç olduğu için bu olay nedeniyle kendisinden şikayetçi olmamıştım. Gelip benden özür dileyeceğini sanmıştım. Ancak o 2 gün sonra evime gelip eşime ve kayınvaldeme saldırdı? dedi.

Şikayet nedeniyle jandarma tarafından Kanlıpınar Jandarma Karakolu'na götürülen polis memuru M.A. suçlamaları kabul etmeyerek kendisine iftira atıldığını öne sürdü. M.A. jandarmaya ifade verdikten sonra serbest bırakıldı. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber