Tüzmen: Nükleer santral 20 yıl önce yapılmalıydı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Aralık 2007 15:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı Kürşad Tüzmen, ''Türkiye, nükleer santralı 20 yıl önce yapmalıydı'' dedi.

Bakan Tüzmen, Mersin Kültür Merkezinde, kentteki kamu kurum ve kuruluşlarının çalışanları ile sivil toplum örgütünün temsilcileriyle bayramlaştı. Tüzmen, burada yaptığı açıklamada, diğer siyasi partilerin milletvekilleri ile birlikte kentin şu anki makro ekonomik dengelerini nasıl harekete geçirecekleri konusunda çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Silifke ilçesinde Akkuyu Nükleer Enerji Santralının yapılması kararının, daha önceki hükümetler tarafından alınan karar olduğunu belirten Tüzmen, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı yetkililerinin yörede inceleme yaptığını ve ardından nihai kararın verileceğini ifade etti.

Türkiye'nin büyük enerji ihtiyacı bulunduğunu ve bu enerji ihtiyacının doğru şekilde temin edilmesi gerektiğini belirten Bakan Tüzmen, ''Türkiye, nükleer santralı 20 yıl önce yapmalıydı. Tayvan ve Güney Kore'de nükleer santrallerin kenarında turizm tesisleri yapılıyor. Nükleer santral kurulunca, turizm ölmüyor'' diye konuştu.

-MERSİN'İN TURİZMİ-

Bakan Tüzmen, Kazanlı-Tarsus Sahil Projesi konusunda Danıştay 6'ıncı Dairesinin verdiği iptal kararına yapılan itirazın ardından Anayasa Mahkemesinin bir yıllığına yürütmeyi durdurma kararı vermesiyle bir yıllık zaman dilimi kazandıklarını belirtti.

Bu zaman dilimini en iyi şekilde değerlendirip, buradaki turizm alanlarını harekete geçirmeye çalışacaklarını anlatan Tüzmen, ''Mersin'e ciddi bir ilgi var. Ancak bu ilgi sonsuza kadar sürmez, bu ciddi ilgiyi acilen yatırıma dönüştürmemiz lazım. Bürokratik engelleri ortadan kaldırıp, harekete geçirip, turizm bölgelerini yatırım bölgeleri haline getirmeliyiz. İşte o zaman işsizlik sorunu ortadan kalkacak ve kentin yapısı değişecektir'' diye konuştu.

Bayramlaşma törenine, Mersin Valisi Hüseyin Aksoy, AK Parti Mersin milletvekilleri Zafer Üskül ve Ömer İnan, CHP Mersin Milletvekilleri İsa Gök ve Ali Oksal da katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber