Başbakanlık, Economist'in gizli pazarlık iddiasını yalanladı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Aralık 2007 22:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakanlık: Economist'in iddiası gerçek dışı

Başbakanlık, Başbakan Erdoğan'ın Amerika'ya Bölgesel Kürt Yönetimi'ni tanıma ve PKK'lılar için af sözü verdiği şeklindeki iddiaların gerçek dışı olduğunu bildirdi.

Bazı gazetelerde, The Economist dergisinde yayınlanan bir yoruma atfen, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile ABD Başkanı George W. Bush'un 5 Kasımda yaptığı görüşme konusundaki iddialara ilişkin, ?Beyaz Saray görüşmesinde varılan bir mutabakattan söz edilecekse bunun, sadece ve sadece ?ortak düşman' ilan edilen terör örgütü PKK'ya karşı kayıtsız şartsız mücadelede örneklerini yakın zamanda gördüğümüz ?somut işbirliği' adımlarından ibaret olduğunu da bir kez daha kamuoyumuzun bilgisine sunuyoruz? denildi.

Başbakanlık açıklamasında The Economist'teki yazının, tamamen fikir yürütme yöntemiyle kaleme alındığına dikkat çekildi.

Açıklamada ?iddalar hiçbir kaynak ya da delile dayanmayan yazarın, kişisel yorumunu yansıtmaktan öteye geçmemektedir? denildi.

Açıklamada ?Beyaz Saray görüşmesinde varılan bir mutabakattan söz edilecekse, bu sadece ve sadece ?ortak düşman' ilan edilen terör örgütü PKK'ya karşı kayıtsız şartsız mücadelede ?somut işbirliği' adımlarından ibarettir? ifadesi kullanıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber