Erbakan'a icra takibi başladı

Haber Giriş : 23 Aralık 2007 01:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kayıp trilyon davası sonrası Necmettin Erbakan'ın 15 adet ev ve arsası için icra takibine başlandı

Eski Başbakanlardan, ?Kayıp Trilyon? davasında yargılanan kapatılan Refah Partisi'nin Genel Başkanı, Necmettin Erbakan'ın mallarına icra takibi başlatıldığı öne sürüldü.

Necmettin Erbakan ve parti yöneticisi Rıza Ulucak'ın da aralarında bulunduğu toplam 75 kişi hakkında başlatılan icra işlemi sonuç vermeyince Ankara 7. İcra Müdürlüğü 2007/7408 No.lu dosyayı, 2 trilyon 644 milyarlık Hazine zararı borcunu tahsil için takibe koydu. İcra müdürlüğü tarafından ödemenin yapılması, yapılmadığı takdirde haciz konulan malların satılacağına ilişkin tebligat çıkartıldığı ileri sürüldü.

Erbakan'ın icra takibine konu olan malları arasında, Altınoluk köyündeki yazlığının yanı sıra Ankara Çankaya'da 2, Yenimahalle'de 1, Balıkesir-Edremit, Kocaeli-İzmit 2. Bölge Bahçecik köyündeki arsası ve İstanbul-Fatih 1. Bölge Hasan Halife Mahallesindeki evlerine tedbir konuldu.

Borcu ödemesi lazım

İcra müdürlüğü tarafından gönderilen ödeme emrinin tebliğ alınmasından itibaren, Erbakan'ın 7 gün içinde mal beyanında bulunması gerekiyor. Borç ödenmediği taktirde ihtiyati haciz yoluyla konulan tedbirler kesinleşerek ve mahkeme tarafından değer tespitine gidilecek. Taşınmazların bulunduğu illerin mahkemelerine gönderilen yazılarla mallar adliye mezatlarında satışa çıkartılacak.

?Bekliyorduk?

Erbakan'ın yakın çevresi, VATAN'a yaptıkları açıklamada, bayramdan önce herhangi bir işlem yapıldığına ilişkin bilgileri olmadığını, ancak her an Maliye'nin böyle bir işlem yapmasını beklediklerini belirttiler.

gazeteport

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber