Devrilen kale direğinin altında kalan öğrenciye 270 bin YTL tazminat

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 23 Aralık 2007 15:33, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Bursa'da, iki yıl önce ilköğretim okulunun bahçesinde kale direğinin altında kaldıktan sonra gözlerinden birini yüzde 100, diğerini de yüzde 90 oranında kaybeden öğrenciye, Bursa Valiliğinin 270 bin YTL tazminat ödemesine karar verildi.

Alınan bilgiye göre, Mollafenari İlköğretim Okulunda eğitim gören 7. sınıf öğrencisi Mehmet Belin'in, beden eğitimi dersinde bahçede top oynarken kafasına kale direği düşerek, sol gözünü tamamen sağ gözünü yüzde 90 oranında kaybetmesi nedeniyle ailenin açtığı dava sonuçlandı.

Belin'in ailesinin, Bursa 3. İdare Mahkemesinde ''idarenin hizmet kusuru'' gerekçesiyle açtığı tazminat davasında, mahkeme, Bursa Valiliğinin Belin'e 120 bin YTL maddi, 100 bin YTL manevi, anne ve babaya 15'er bin YTL ve 4 kardeşe de 5'er bin YTL olmak üzere toplam 270 bin YTL tazminat verilmesini kararlaştırdı.

Ailenin avukatı Ferdi Çinik, yaklaşık 2 yıl önce Bursa 3. İdare Mahkemesi'ne açtıkları davanın yerel aşamada sonuçlandığını, konunun temyiz ve Danıştay süreçlerine taşınmasını beklediklerini söyledi.

Mehmet Belin'in yanı sıra, maddi ve manevi olarak yıpranan anne, baba ve kardeşlere de tazminat verildiğini belirten Çinik, ''Dava, İdare Mahkemesi'nde bitti. Konunun, temyizin ardından Danıştay'a taşınmasını bekliyoruz. Normal şartlarda da yaklaşık 1 yıl içinde dosya geri döner. Sürecin tamamlanmasını bekliyoruz'' diye konuştu.

-AİLE BÜYÜK ÜZÜNTÜ İÇİNDE-

Mehmet Belin, başına böyle talihsiz bir olay geldiği için çok üzgün olduğunu belirterek, ''Evde oturmaktan çok canım sıkılıyor. Hiçbir şey yapamıyorum. Keşke bu olay hiç yaşanmamış olsaydı'' dedi.

Baba Hayrettin Belin de en küçük çocuğunun başına gelen bu olayın tüm aile fertlerini derinden yaraladığını söyledi.

Mehmet Belin'in ağabeyi Murat Belin de çok araştırmalarına rağmen, kardeşinin görme şansının artık kalmadığını öğrendiklerini belirterek, böyle üzücü olayların bir daha yaşanmaması dileğinde bulundu.

-OLAY-

Mollafenari İlköğretim Okulunda eğitim gören 7. sınıf öğrencisi Mehmet Belin, beden eğitimi dersinde bahçede top oynarken kaleye geçmişti. Lodosun etkisiyle kale direği başına düşen Belin, ağır yaralı olarak Bursa Devlet Hastanesine kaldırılmıştı.

Hastanede, Beyin Cerrahi Reanimasyon Ünitesi'nde tedavi altına alınan Belin'in, yoğun bakımdaki 24 günlük tedavisinin ardından sol gözünün tamamen, sağ gözünün de yüzde 90 oranında görme özelliğini yitirdiği belirlenmişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber