Emekli polisten, yardım parası vurgunu

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 26 Aralık 2007 12:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DENİZLİ'de, Özürlü Destekleme Geliştirme Koruma Derneği'ne makbuz karşılığı toplanan yardım paralarının, rakamlarda oynama yapılarak vurgun yapıldığı iddia edildi. Valilikçe yapılan soruşturma kapsamında, aralarında emekli bir polisin de bulunduğu dernek yönetimi hakkında ?Görevi suistimal' suçundan dava açıldı. Polis, dernek adına usulsüz para topladığı iddia edilen emekli meslektaşları Yaşar Karabacak'ın yakalanması için çalışma başlattı.

Saraylar Mahallesi, Demirciler Caddesi'nde hizmet veren Özürlü Destekleme Geliştirme Koruma Derneği, özürlülere yardım toplamak amacıyla, Denizli Valiliği'nden izin istedi. Denizli Valiliği tarafından verilen özel izinle para toplama yetkisi alan emekli polis Yaşar Karabacak (48), uzun süre yardımseverlerden makbuz karşılığı para topladı. Ancak iddiaya göre Karabacak, kullanılması zorunlu olan valilik yetki belgeli makbuz yerine, derneğe ait makbuzları kullandı. Karabacak'ın, makbuzun asıl yaprağına yardımseverlerden alınan paranın gerçek değerini yazarken, koçanda kalan kısma ise, daha küçük miktarlar yazdığı ve farkı cebine attığı ileri sürüldü. Bunun üzerine Denizli Valiliği konuyla ilgili soruşturma başlattı. Valilikten yapılan açıklamada, dernek makbuzlarında rakamsal oynamaların tespit edildiği ve dernek yönetimi hakkında ?Görevi suistimal'den dava açıldığı bildirildi.

4 BİN 370 YTL PARAYA 700 YTL'LİK KOÇAN

Özürlüleri Destekleme Geliştirme ve Koruma Derneği Başkanı Elif Karaca, derneklerinin 26 Haziran 2006 tarihinde kurulduğunu belirterek şunları anlattı:

?Derneğe yaklaşık bir yıl önce gelen Yaşar Karabacak, emekli polis olduğunu, geniş bir çevresi olduğunu, derneğe katkıda bulunmak istediğini söyledi. Emekli polis olduğu için kendisine güvendik. Dernek adına yardım toplası için kendisine dernek makbuzlarını verdik. İzmir, Muğla, Marmaris ve Bodrum'da yardımlar toplamış. Bodrum'da bir sitede, topladığı yardımlar için valilik yetki belgeli makbuz keseceği yerde dernek bağış makbuzu kesmiş. Site sakinlerinden birkaç kişi, bunun üzerine kaymakamlığa şikayette bulunmuş. Kaymakamlık, Denizli Valiliği'ne konu ile ilgili faks çekince, usulsüzlük ortaya çıkmış. Valilik tarafından denetleme yapıldı. Ancak çağırmamıza rağmen Yaşar Karabacak gelmedi. Makbuzlar kendisinde olduğu için, denetleme memurlarına ibraz edemedik. Denetleme bittikten sonra Karabacak geldi. Makbuzları Dernekler Müdürlüğü'ne götürdük. Yapılan incelemede, toplanan paranın 4 bin 370 YTL, bize teslim edilenin ise 700 YTL olduğu ortaya çıktı. Aradaki farkı, kendisinden istedik. ?10 gün içinde ödeyeceğim' dedi. Fakat, ne ödeme yaptı ne de bir daha telefonlarımıza cevap verdi.?

BANKADAKİ PARA DA BLOKE

Yaşar Karabacak'ın özürlülerin hakkını yediğini belirten Karaca, ?Denetleme nedeniyle derneğimizin bankadaki 23 bin YTL'si de bloke edildi. Bu parayla gerçekten ihtiyacı olan beş kadına akülü araç alacaktık. Karabacak'ın yaptığı dolandırıcılık nedeniyle, onlar da mağdur oldu? diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber