Veteriner hekimlerin maaşı yükselecek

Kaynak : Memurlar.Net
Haber Giriş : 26 Aralık 2007 19:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kendisi de veteriner hekim olan Büyük Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı ve Sivas Milletvekili Muhsin Yazıcıoğlu, veteriner hekimlerin haklarına sahip çıktı.

Yazıcıoğlu'nun ?Ziraat mühendisleri ile veteriner hekimleri arasında maaş farkı olup olmadığı? konusunda, TBMM Başkanlığı'na sunduğu soru önergesine yanıt geldi. Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, ziraat mühendisleri ile veteriner hekimleri arasında ?maaş farkı? bulunduğunu kabul etti ve gerekli düzenlemenin yapılacağı sözünü verdi.

Veteriner Hekimlerin aleyhine olan bu durumun düzeltilmesi için soru önergesi veren, BBP Lideri Muhsin Yazıcıoğlu, şu soruları yöneltmişti:

1- Bakanlık Teşkilatı kadrolarında çalışan Ziraat Mühendisleri ile Veteriner Hekimleri arasında maaş farklılığı var mı?

2- Eğer var ise, bu farklılığın nedeni nedir?

3- Veteriner hekimler aleyhine olan bu farklılığı gidermek için herhangi bir çalışmanız var mı?

Yazıcıoğlu'nun soru önergesine Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, şu yanıtları verdi:

1- Bakanlığımız Teşkilatı kadrolarında görev yapan Ziraat Mühendisleri ile Veteriner Hekimleri arasında maaş farkı bulunmaktadır.

2- 5473 sayılı Kanunla, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 152. maddesinin ?II-Tazminatlar kısmının;

1- ?A Özel Hizmet Tazminatı? bölümünün (c) bendinin (1) numaralı alt bendinde yer alan yüzde 145'ine ibaresi yüzde 168'ine şeklinde değiştirilmiş ve aynı bendin sonuna aşağıdaki paragraf eklenmiştir.

?Teknik Hizmetler Sınıfına dahil kadrolarda bulunan personelden açık çalışma mahallelerinde fiilen çalışanlara, bulundukları kadrolar esas alınmak suretiyle, çalışan her gün için belirlenecek oranlarda ve üçer aylık dönemler itibariyle toplamı 60 puanı aşmayacak şekilde, dönem sonlarında ödenmek üzere ek özel hizmet tazminatı verilebilir? olarak değiştirilmiş olduğundan maaş farkı meydana gelmiştir.

3- Veteriner Hekimlerin Teknik Hizmetler sınıfı personeliyle arasındaki maaş farkının giderilmesi için; Sağlık Hizmetleri Sınıfında görev yapan Veteriner Hekimlerin yüzde 145 olan Özel Hizmet Tazminatı tavanının yüzde 168'e çıkarılması, Büyük Proje Tazminatının yüzde 30'a, Arazi Tazminatının ise yüzde 30 olarak değiştirilmesi ile ilgili olarak, Bakanlığımızın yeniden yapılandırılması kapsamında hazırlanan Kanun Tasarısında Veteriner Hekimlerin özlük haklarının iyileştirilmesi için teklif yapılmıştır.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber