Depremlerle morali bozulan Balalılara Bakan'dan yeni ev müjdesi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Aralık 2007 11:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hükümetin iki önemli Bakanı Bala'da

Ankara'nın Bala ilçesinde gece yarısı meydana gelen depremin ardından Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek ile Bayındırlık ve İskan Bakanı Faruk Nafiz Özak, bu sabah Bala'ya gelerek yetkililerden bilgi aldı.

Çiçek ve Özak, önce Kaymakamlıkta düzenlenen bir toplantıya katıldı. Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Müsteşarı Sabri Erbakan, Bakanlık Müsteşar Yardımcısı Sadık Yamaç, Afet İşleri Genel Müdürü Mustafa Taymaz, Deprem Daire Başkanı Bekir Tüzel, Bala Kaymakamı Mustafa Kamuran Ballı ve Belediye Başkanı İbrahim Gürbüz'ün de hazır bulunduğu toplantıda durum değerlendirmesi yapıldı. Yetkililer, Çiçek ve Özak'a köylerdeki durum hakkında bilgi verdi.

Toplantının ardından Bakanların bir açıklama yapması beklenirken, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın da deprem bölgesine gelmek üzere yola çıktığı öğrenildi.

Depremlerle morali bozulan Balalılara Bakan'dan yeni ev müjdesi

Bayındırlık ve İskan Bakanı Nafiz Özak, dün gece 5.5 şiddetinde deprem yaşanan Bala'da hasar gören evlerin Ocak ayı içinde yapımına başlanacağını ve 5-6 ay içinde hak sahiplerine teslim edileceğini bildirdi.

Ankara'nın Bala ilçesinde saat 01.47'de kaydedilen 5,5 büyüklüğündeki depremin ardından Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Cemil Çiçek ve Bayındırlık ve İskan Bakanı Nafiz Özak ile çeşitli partilere mensup milletvekilleri Bala'ya giderek incelemelerde bulundu.

Bayındırlık ve İskan Bakanı Nafiz Özak, burada yaptığı açıklamada, vatandaşları hasarlı evlere girmemeleri konusunda uyardı. Özak, iki depremde 343 evin hasar gördüğünü söyledi.

Bir soru üzerine hasarlı evlerin onarılmasının mümkün olmadığını vurgulayan Özak, yeni evlerin Ocak ayı içinde yapımına başlanarak, hak sahiplerine 5-6 ay içinde teslim edileceğini belirtti.

Özak, dün geceden itibaren İçişleri Bakanı Beşir Atalay'la birlikte Başbakan Erdoğan'ı telefonla arayarak deprem konusunda bilgi verdiklerini kaydederek, vatandaşlara çadır, battaniye ve soba yardımına başlandığını söyledi.

Özak, bölgedeki 5 okulda da bugün ve yarın eğitim yapılmayacağını bildirdi.

Bala'da 4,2'lik bir deprem daha oldu

Ankara'da saat 09.47'de merkez üssü Bala ilçesi olan 4.2 büyüklüğünde bir deprem kaydedildi.

Boğaziçi Üniversitesi Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü'nden alınan bilgiye göre, saat 09.47'de merkez üssü Ankara'nın Bala ilçesi olan 4.2 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

Depremin, saat 01.47'deki 5.5 büyüklüğündeki depremin artçısı olduğu ifade edildi.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı Afet İşleri Genel Müdürlüğü Deprem Araştırma Dairesi Başkanlığı ise saat 09.47'deki depremin büyüklüğünün 5.0 olduğunu duyurdu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber