Erkek sürücüler havayı 7 kat fazla kirletiyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 27 Aralık 2007 19:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Çevre Koruma Daire Başkanı İbrahim Demir, İstanbul'da erkek sürücülerin kadın sürücülere göre havayı 7 kat fazla kirlettiklerinin tespit edildiğini söyledi.

Demir, küresel ısınmanın etkileri ve su kaynaklarının sürdürülebilir yönetimi konusunda kurulan Meclis Araştırma Komisyonuna bilgi verirken, İstanbul'da günde 15 bin ton çöp toplandığını bildirdi. Kişi başına çöp üretiminin ortalama bir kilogram civarında olduğunu anlatan Demir, her gün 1800 aracın İstanbul'un çöplerini topladığını kaydetti.

İbrahim Demir, yol ve kavşaklarda kullandıkları enerji tasarruflu ampullerle 16.4 milyon kilowatt enerji tasarrufu sağladıklarını vurgulayarak, bu konuda güneş enerjisinden yararlanmayı da planladıklarını bildirdi.

İstanbul'un kömür tüketiminin yıllık 10 milyon tondan 1 milyon tona düştüğünü belirten Demir, kullanılan kömürlerin de kalitesine önem verildiğini ve bu konuda denetim yaptıklarını söyledi.

Hava kirliliğinin önlenmesi için yürütülen projeler konusunda da bilgi veren Demir, İstanbul'da her gün 13 milyon kişinin yolculuk yaptığını, 1 milyon 800 bin aracın da en az 30 kilometre yol katettiğini anlattı. İstanbul'da hareket halindeki arabalarda yapılan emisyon ölçümleri sonucu erkek sürücülerin kadın sürücülere göre havayı 7 kat fazla kirlettiği tespit edildi. Demir, hava kirliliğinin azaltılması için ya kadın sürücü sayısının artırılmasını veya erkeklerin de "adam gibi" araç kullanmaları gerektiğini ifade etti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber