Polisi karısının marketçi sevgilisi öldürmüş

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 27 Aralık 2007 18:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kurban Bayramı tatilini geçirmek üzere geldiği memleketi Kahramanmaraş'ta kayınpederinin evinde ensesinden tabancayla vurularak öldürülen polis 37 yaşındaki Levent Sezer'in katil zanlısının dün akşam intihar eden marketçi 19 yaşındaki Medeni Akdeniz olduğu ortaya çıktı. Akdeniz'in polisin eşi 33 yaşındaki Canan Sezer ile gizli aşk yaşadığı iddia edildi.

Manis'nın Demirci İlçesi'nde görev yapan polis memuru 2 çocuk babası Levent Sezer, alışverişe çıkan eşi Canan Sezer tarafından 24 Aralık'ta kayınpederi Ahmet Y.'nin Namık Kemal Mahallesi'ndeki evinde yatakta ensesinden vurularak öldürülmüş halde bulunmuştu. Biri beylik diğeri ruhsatlı 2 tabancası bulunamayan Sezer'in eşi Canan Sezer ile kayınbiraderleri 29 yaşındaki Selçuk Y. ve 31 yaşındaki Ali Rızvan Y. ile Selçuk Y.'nin eşi 27 yaşındaki Şenay Y. gözaltına alınmıştı.

3 GÜN SUSTU

Canan Sezer ile 2 kardeşi ve yengesi, Cinayet Bürosu ekipleri tarafından çapraz sorguya alındı. Elinde barut izine rastlanan Canan Sezer, ısrarlı sorulara karşın, ?Bilmiyorum, görmedim, ben yapmadım'' diyerek kendini savundu. Elinde barut izleri olduğunun saptanmasının ardından tekrar sorguya alınan Sezer, soğukkanlı bir şekilde, ?Delillerin aleyhime olduğunu biliyorum ama eşimi ben öldürmedim'' diyerek savunmasını sürdürdü.

İNTİHAR CİNAYETİ ÇÖZDÜ

Canan Sezer ile kardeşleri ile yengesinin sorgusu sürürken, Sezer'in babasının oturduğu mahallede marketi bulunan bekar Medeni Akdeniz, dün akşam kendine ait 46 AL 4 plakalı panelvan minibüsle arkadaşlarıyla yemek yemek için işyerinden ayrıldı. Akdeniz'in eve dönmemesi ve cep telefonlarına yanıt vermemesi üzerine ailesi durumu polis bildirdi. Polis ve ailesinin yaptığı arama sırasında Akdeniz, pavyonların bulunduğu Eğlence Sitesi kavşağında park halindeki aracının içinde ölü bulundu. Yapılan incelemede tabancayla başına bir el ateş ederek intihar ettiği anlaşılan Akdeniz'in cesedi otopsi için Adana Adli Tıp Kurumu'na gönderildi. Akdeniz'in intihar ettiği tabanca da incelemeye alındı. Yapılan balistik incelemede tabancanın öldürülen polis memuru Levent Sezer'in beylik tabancası olduğu, bu tabancanın Sezer'in öldürülmesinde de kullanıldığı saptandı. Markette yapılan aramada da polisin kayıp ruhsatlı tabancası ele geçirildi.

BU KEZ İTİRAF ETTİ

Cinayet Bürosu dedektifleri, bu bilgiler sonrası yaptıkları araştırmada Medeni Akdeniz ile Canan Sezer'in arasında gönül ilişkisi olduğunu belirleyince yenge Şenay Y. ile Canan Sezer tekrar çapraz sorguya alındı. Şenay Y. ilişkiyi doğruladı. Medeni Akdeniz'in kocasının öldürüldüğü tabancayla intihar ettiğinin söylenmesi üzerine olayla ilgili konuşmayan Canan Sezer de itiraflarda bulunmak zorunda kaldı. Akdeniz ile birkaç aydır birlikte olduğunu söyleyen Canan Sezer, cinayeti sevgilisinin işlediğini öne sürerek, ?O gün kapıyı aralıklı bıraktım, ben de yan taraftaki akrabamın evine gittim. O da eve girip silahı sıktı'' dedi.

Bu ifade üzerine Sezer'in kardeşleri ile yengesi, Cumhuriyet Savcısı'nın talimatıyla serbest bırakıldı. Sevgilisiyle rahat bir şekilde birlikte olmak için kocasını öldürttüğü ileri sürülen Canan Sezer ise, ?cinayet azmettirmek' suçundan adliyeye sevk edildi.

İntihar eden katil zanlısının Canan Sezer'e, ?Senin onunla yatmana tahammül edemiyorum. Öldüreceğim onu'' dediği de öne sürüldü.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber