Lokman Ayva'dan hac anıları...

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 28 Aralık 2007 09:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

En çok şeytan taşlarken zor anlar yaşadım

AK Parti'nin görme engelli vekili Lokman Ayva, kutsal topraklarda yaşadığı sıkıntıları anlattı. En çok şeytan taşlarken zorluk çektiğini belirten Ayva, ?Taşları hacılara atmaktan çekindim? dedi.

BİLAL ÇETİN/ANKARA

AK Parti'nin görme engelli milletvekili Lokman Ayva, hac vazifesini ye-rine getirmek için gittiği kutsal topraklarda pasaport krizi yaşadı. Suudi Arabistan yetkilileri, Ayva'nın kırmızı pasaportu nedeniyle kafileyi iki saat bekletirken sorunu Dışişleri Bakanı Ali Babacan devreye girerek çözdü. Ayva olayı anlatırken, ?İki saat boyunca bekletilince 'niye bekletiyorsunuz?' diye soruldu. Benim kırmızı pasaportum yüzünden sorun çıktığını bildirdiler. Şatafatlı giyinmediğim için 'Bu adamda kırmızı pasaportu ne gezer' diye düşünmüş olabilirler. Dışişleri Bakanımız Ali Babacan'ı aradım, 'sen üzülme gerekeni yaparız' dedi. Bir saat sonra kaldığımız otele pasaportlar geldi" dedi.

KÂBE'Yİ GÖRÜNCE DUA ET

Ayva hacca gitmeden önce milletvekili arkadaşlarının "Kâbe'yi görünce yapılan dualar kabul oluyor. Kâbe'yi ilk gördüğünde bizim için dua et" dediklerini anlatarak, "Ancak tahmin ettiğiniz gibi Kâbe'yi göremedim. Ama yine de dua etmeyi ihmal etmedim. Çünkü orada edilen duaların hepsi kabul ediliyor" diye konuştu.

KÖR KÖRÜ KÂBE'DE BULURMUŞ

Görme engelli insanların hac ibadetini yerine getirirken çok zorlandıklarını anlatan Ayva, "Kâbe'de tavaf sırasında Tosyalı bir arkadaşla çarpıştık, 'kör körü Kâbe'de bulurmuş' misali. Hac ibadeti sırasında zaman zaman sıkıntılar yaşadım. Şeytan taşlarken çok dikkatli attım, hacılara vurmayayım diye. Üç gün boyunca 49 taşı atıyorsunuz. Başkasının kafasına giderse ne olacak?" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber