Çelik: Eğitimde 3K dönemindeyiz

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 28 Aralık 2007 17:41, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

KOCAELİ'nin Gebze İlçesi Muallimköy'de kurulu, üstün ve özel yetenekli çocukların eğitim gördüğü TEV İnanç Türkeş özel Lisesi'ni ziyaret eden Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, üstün zekalı çocukların Türkiye zenginliği olduğunu ve sahip olunan beyin gücünün de çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.

Gebze Muallimköy'de 1993 yılından bu yana üstün yetenekli öğrencilere eğitim veren tek ortaöğretim kurumu olan TEV İnanç Türkeş Özel Lisesi'ni ziyaret eden Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'e, Kocaeli Valisi Gökhan SÖzer, Gebze Kaymakamı Mehmet Emin Avcı, Okul kurucu temsilcisi ve Türkiye Çimento Müstahsilleri Birliği Başkanı Adnan İğnebekçili okulla ilgili bilgiler aktardı.

"EĞİTİMDE 3K DÖNEMİNDEYİZ"

Türkiye'nin IQ'su yüksek öğrencileri bulunan tek okulu olduğu için burayı önemsediklerini söyleyen Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, tarım toplumunda insan kaslarının iş yaptığını, beden gücünün ön planda olduğunu; sanayi devrimiyle mallar artınca pazarlanması ve ticaretin ön plana çıktığını hatırlatarak şöyle devam etti:

?Parasal sermaye önem kazanınca kasın yerine kasa geçmeye başladı. Şimdi ise 3'üncü K dönemindeyiz. Bu da kafadır. Bilgi toplumunda artık kas ve kasa yerini kafaya bıraktı. Bugün dünyadaki zengin ülkelere baktığınızda asıl kaynaklar ne yeraltı madenleridir, ne de ağır sanayi yatırımlarıdır. Bilgi toplumunda zenginlik bilgidir.?

BEYİN GÜCÜ İYİ DEĞERLENDİRİLMELİ

Sahip olunan beyin gücünün çok iyi değerlendirilmesi gerektiğini söyleyen Bakan Çelik, ?Kafa meselesine çok önem vermek gerekir. 48 vilayetten IQ'su en yüksek olan çocuklarımız 3 aşamalı sınavdan geçiriliyorsa ve burada özel bir eğitime tabi tutuluyorsa bu ülkenin zenginliğidir. İlköğretim ikinci kademesiyle IQ'su yüksek talebine de katılıyorum. Adnan İğnebekçili kendileri ilköğretim okulu açarlarsa burada 2'nci kademede eğitim yapmalarına müsade edeceğiz. İzin veriyorum? dedi.

BİLİM İNSANI YETİŞTİRMEK ZORUNDAYIZ

Türkiye'nin daha fazla bilim insanı yetiştirmek zorunda olduğunu söyleyen Bakan Çelik, ?Biz hükumete geldiğimizde daha önce 9 olan bilim sanat merkezinin sayısı 43'e çıktı. En kısa zamanda 81 vilayete yaygınlaştırma niyetindeyiz. Buralarda eğitimi yapan ögrenciler bilime yatkınsalar onları alıp orada ekstra eğitim vererek geleceğin bilim insanları yapıyoruz. Müzik alanında, resim, plastik sanatlara kabiliyeti varsa oraya yönlediriyoruz? dedi.

İDDİALAR GÜLÜNÇ

Son günlerde Milli Eğitim Bakanlığı'nın sanatı ortadan kaldırdığı yolunda söylentilern çıkarıldığını, bunun da gülünç olduğunu söyleyen bakan Çelik, ?Son günlerde yapılan tartışmaların aksine. Milli Eğitim Bakanlığı özellikle ?sanat eğitimini şöyle yaptı, daha sonra böyle yaptı, ortadan kaldıyor' iddiaları tamamen gülünç iddialardır. Biz aksine bunu pekiştirmek için gayret gösteriyoruz. Bir taraftan TÜBİTAK ve bir taraftan MEB geleceğin dünyasında bilgi üretecek. Ürettiği bilgiyi teknolojiye uyarlayacak. Sadece teknolojiyi kullanan değil aynı zamanda üreten bir nesil yetiştirmek için büyük gayret gösteriyoruz? dedi.

D'ACCA MÜZİK GRUBUNU ÇOK BEĞENDİ

Daha sonra okul müzik gurubu D'acca'nın enstrümansız olarak efsanevi İngiliz müzik grubu Beatles'in bir parçasını seslendirdi. Grubu çok yetenekli bulduğunu söyleyen Bakan Çelik daha sonra okul defterini imzaladı. Bakan Çelik'e mezun olan bir öğrencinin yaptığı karakalem tablo hediye edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber