İki öğretmenli lise ÖSS'de birinci oldu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 30 Aralık 2007 07:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Doğanyurt ilçesindeki, bir müdür ve iki öğretmenle eğitim veren Doğanyurt Lisesi, ÖSS'de ülke genelindeki 1729 genel lise arasında ortalama puanıyla SÖZ-2'de Türkiye birincisi, SÖZ-1'de ise Türkiye 3'üncüsü oldu. İlçe branş öğretmeni açığına karşın başarılı olan öğrencileriyle gurur duyuyor.

Doğanyurt, Kastamonu'nun 1500 nüfuslu küçük bir ilçesi. İlçenin tek lisesinin eğitimdeki başarıları ise büyük. 2004 ÖSS'de Doğanyurt Lisesi SÖZ-2 ortalama puanıyla Türkiye birincisi oldu.

ÖSYM ortaöğretim kurumları bazında, 2007 Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Sistemi (ÖSYS) verilerini açıkladığında küçük ilçe tekrar sevindi. Türkiye genelindeki 1729 düz lise arasında Doğanyurt Lisesi, SÖZ-2'de Türkiye birincisi, SÖZ-1'de ise Türkiye üçüncüsü oldu. Lisede okuyan 23 öğrenci ÖSS'ye girmişti. Bu öğrencilerden altısı yükseköğrenim kurumuna yerleşti. ÖSYM lisesinin başarısını yüzde 26 olarak belirledi. Lise Eşit Ağırlık 1'de Türkiye 17'ncisi, Eşit Ağırlık 2'de ise Türkiye 8'incisi oldu.

Bu başarı, olanaksızlıklara karşın sağlanmıştı. Lisede 80 öğrenci öğretim görüyor. Lisede, sosyal bilgiler ve tarih branşlarında iki öğretmen görev yapıyor.

Müdür derslere giriyor

Okulun 10 yıllık müdürü Yakup Aydın ise edebiyat derslerine giriyor. Veliler eksik olan branşlara öğretmen atanması yapılmasını istiyor. İl Milli Eğitim Müdürü Nihat Tarakçı, "İlköğretim okullarımızdaki branş öğretmenlerimiz lisede, derse giriyor, boş geçen ders bulunmuyor" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber