AKP'li vekil, Meclis'e torpil odası istedi

Kaynak : Akşam
Haber Giriş : 31 Aralık 2007 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP'li vekiller, torpil isterken gazetecilere yakalanmaktan bıktı. İsteklerinin deşifre olmasından rahatsız olan vekiller, çözümü bu işi gizli saklı yapabilecek bir oda istemekte buldu. AKP grup toplantılarında milletvekillerinin bakanlara yazdığı ?torpil notlarının? medyaya yansıması ve Genel Kurul oturumlarında milletvekillerinin bakanların çevresini sarıp taleplerde bulunmasına karşı Başbakan Erdoğan'a ilginç bir öneri getirildi. AKP Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, bu görüntülerin yaşanmaması için Meclis'te ?özel oda? kurulmasını önerdi.

ÖZEL GÖRÜŞELİM

Mevlüt Akgün'ün, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a sunduğu teklife göre, TBMM çatısı altında bir ?özel oda? oluşturulacak. Haftanın belirli günlerinde bakanlar, bu özel odaya gelerek milletvekilleriyle görüşecek ve taleplerini alacak. Milletvekilleri, mümkün olduğu kadar, bu özel oda dışındaki mekanlarda taleplerini iletemeyecek. ?Özel oda?, sadece iktidar değil, muhalefet milletvekillerine de açık olacak.

BAKANLARA ABLUKA

İlginç önerisini AKŞAM'a anlatan AKP Karaman Milletvekili Mevlüt Akgün, ?Bu önerim, sadece partimizin grup toplantılarıyla sınırlı değil. Genel Kurul'da da benzer görüntüler yaşanıyor. Milletvekilleri, Genel Kurul salonunda, oturum sırasında, o anda salonda bulunan bakanların çevresini adeta ablukaya alıp taleplerini iletiyor. Müthiş bir görüntü ve gürültü kirliliği oluşuyor? dedi.

Görüntü kirliliği bitecek

Oturumu yöneten başkanın da, bu görüntüden dolayı meydana gelen gürültü için milletvekillerini uyardığını ifade eden Akgün, ?Hiç de hoş bir görüntü olmuyor. Önerim kabul olursa, hem görüntü hem de gürültü kirliliğinin önüne geçilmiş olacak. Bakanlar, haftanın belli günlerinde kendileri için ayrılmış özel odaya gelecekler, burada milletvekillerimizle görüşecekler. Daha sağlıklı bir ortamda talepler dinlenmiş olacak? diye konuştu.

Ali Ekber ERTÜRK / ANKARA

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber