Kocaeli Üniversitesi'nde grev

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 31 Aralık 2007 18:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

YAKLAŞIK 50 bin öğrencinin eğitim gördüğü Kocaeli Üniversitesi'nde, bünyesindeki Derbet Uygulama Oteli ile kantin, yemekhane ve öğretim üyeleri restoranında çalışan 90 işçi, toplu sözleşme görüşmelerinden sonuç alınamaması üzerine bugün greve gitti.

İşveren durumundaki Kocaeli Üniversitesi Rektörlüğü ile Otel, Lokanta ve Eğlence Yerleri İşçi Sendikası (OLEYİS) arasında 10 aydan bu yana devam eden toplu iş sözleşmesi görüşmeleri anlaşmazlıkla sonuçlandı. Bunun üzerine OLEYİS bu sabah Kocaeli Üniversitesi'ndeki işyerlerinde grev başlattı.

OLEYİS Genel Sekreteri Mehmet Emin Ünal, Tıp Fakültesi Uygulama Hastanesi önünde yaptığı açıklamada, saat 11.00'de grevi uygulamaya koyduklarını açıkladı. Ünal, toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sırasında üye çalışanlarına baskı uygulandığını da ileri sürdü.

Grev nedeniyle, Kocaeli Üniversetisi'nin Derbet Beldesi'ndeki Uygulama Oteli, kantinler ve yemekhalenerde bugünden itibaren hizmet durdu. Öğretim üyeleri ve öğrenciler üniversitede yemek yiyemeyeceği gibi kantinler de kapalı olacağından yiyecek ihtiyaçlarını karşılayamayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber