Okulda aşı yapılan öğrenci enfeksiyondan öldü

Haber Giriş : 01 Ocak 2008 07:43, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Muğla'nın Kavaklıdere ilçesindeki Cumhuriyet İlköğretim Okulu'nda, geçen perşembe günü hepatit B aşısı yapılan bir öğrenci kaldırıldığı hastanede öldü. Aynı okuldan 3 çocuğun tedavisi devam ediyor.

Perşembe gönü aşı yapılan 5. sınıf öğrencileri Derya G. ve Anıl A. ile 6. sınıf öğrencisi Suat B. önceki gece kusma ve mide bulantısı şikayetiyle, Muğla Devlet Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Üç öğrenci daha sonra Dr. Behçet Uz Çocuk Hastanesi'ne sevk edildi. Derya G., burada yapılan bütün müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Hayati tehlikesi bulunmayan iki öğrenci ise tedavi altına alındı. Daha sonra 7. sınıf öğrencisi Nur Ç.'nin de hastalanarak Muğla Özel Yücelen Hastanesi'ne kaldırıldığı, oradan İzmir Özel Şifa Hastanesi'ne sevk edildiği öğrenildi.

Dr. Behçet Uz Çocuk Hastalıkları ve Cerrahisi Eğitim ve Araştırma Hastanesi yetkilileri, 3 çocukta da aşı uygulanan bölgede 'Grup A Streptokok' adı verilen bakterinin yol açtığı enfeksiyonun görüldüğünü, vücudun aşı maddesine karşı çeşitli reaksiyonlar verebileceğini, ancak çocukların durumunun enfeksiyondan kaynaklandığını belirtti. Hasta çocuklardan Anıl A'nın annesi Hülya A. çocuklarına perşembe günü okulda hepatit B aşısı yapıldığını belirterek, "Aşının yapıldığı gün çocuğumun bir şikâyeti olmadı. Cuma günü öğlen okuldan hasta geldi. Cumartesi günü sağlık ocağına götürdük, oradan Muğla'daki hastaneye, gece de buraya sevk ettiler. Oğlumun kolu şişti, kolunda çok ağrısı vardı. Şu anda durumu iyi." dedi.

Muğla Valisi Lütfi Yiğenoğlu, olayla ilgili soruşturma başlatıldığını belirterek, ölüm sebebinin araştırıldığını söyledi. Yiğenoğlu, "İlçeye Muğla Sağlık Müdürlüğü'nce bir ekip gönderildi. Olayla ilgili başlatılan soruşturma kapsamında ölen çocuğun ve hastalanan çocukların başka bir rahatsızlıklarının olup olmadığı da araştırılıyor. Aşı uygulanan diğer çocuklar da sağlık kontrolünden geçiriliyor." diye konuştu. Kavaklıdere Belediye Başkanı Nuray Bozyel ölen öğrencinin zatürre olduğunu, ölümünün aşıyla ilgisi olmadığını iddia etti.

Cihan, aa

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber