Memurdan 'kredi kartı' eylemi: Alın siz ödeyin

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 03 Ocak 2008 13:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Memurdan 'kredi kartı' eylemi: Alın siz ödeyin

Ahmet KORKMAZER/NEVŞEHİR

Türk Eğitim-Sen Nevşehir Şube Başkanı Mustafa Uğur, bir grup öğretmen ile birlikte AKP Nevşehir İl Başkanlığı'na giderken memurların kredi kartı borcunun AKP tarafından ödenmesini istedi, İl Başkanı Ersan Erkut'a 1 metre boyunda 40 santim genişliğinde kredi kartı örneği karton verdi.

Türk Eğitim- Sen Şubesi yönetim kurulu üyelerinin ziyaretinde AKP il ve ilçe teşkilat yöneticileri hazır bulundu. Türkiye'de kaydedildiği açıklanan büyümeden memurların gerekli oranda yararlanamadığını savunan Şube Başkanı Mustafa Uğur, ?Ülkemizin büyümesinden memurlar, hakettiği pay alamıyor. Tefeci ve bankaların ellerine düşen memurlar, psikolojik savaş veriyor. İstenilen artışın, verilmemesinden dolayı memurların kredi kartlarında 2 milyar YTL para birikti. Borcundan dolayı memurlar, maaşlarını peşin harcıyor. Bir başka ifade ile bugün kredi kartı uygulaması iptal edilse, her memur ortalama 1000 YTL bulup borcunu kapatmakla bataktan ancak kurtulabilecektir'' dedi. Konuşmasının ardından beraberinde getirdiği kartını AKP İl Başkanı Ersan Erkut'a veren Uğur, ?İnşallah 60'ıncı Hükümet döneminde memurlarımız kredi kartı batağından kurtulur'' diye konuştu.

AKP Nevşehir Başkanı Ersan Erkut da hükümetin memur maaşlarının iyileştirilmesi ve hayat standartlarının daha da artırılması yönünde ciddi çaba içinde olduğunu anlattı. Erkut, şöyle dedi:

?Memurların içinde bulunduğu durumdan AKP olarak haberdarız. Gerekli artışları yapmak için çalışmalarımız sürüyor. Başbakanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın istediği doğrultusunda memurlarımızı ezmemeye çalışıyoruz. Ancak, yıllardır süregelen problemlerin ve maaşlardaki eksikliğin bir anda çözüm bulması imkansızdır. Öğretmenlerimiz de bundan yakınıyorlar. Bu haklı taleplerini doğru buluyoruz.''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber