Din görevlisine ?kariyer' sistemi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 04 Ocak 2008 09:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DEVLET Bakanı Said Yazıcıoğlu, din görevlilerinin eğitiminin yıllarca ihmal edildiğini söyledi ve ?İmam Hatip seviyesinde bir eğitim reva görüldü. Şimdi açığı kapamaya çalışıyoruz? dedi.

Yazıcıoğlu, DİB'in (Diyanet İşleri Başkanlığı) Teşkilat Yasası'nın yakın zamanda TBMM'ye sevkedileceğini de söyledi. Çalışmaların son aşamaya geldiğini belirten Yazıcıoğlu şöyle dedi:

?İmam ve hatipler arasında bir derecelendirme söz konusu. Yıllardır bu işi fevkalade başarılı yapan insanla yeni başlayanın farklılığının olması gerek. Yeni başlayanların özenecekleri veya ulaşacakları bir mevkinin olması lazım ki kendilerini yetiştirsinler, motive olsunlar. Başladığı yerde bitireceğini bilen bir insan kendini yenilemez.? Yüksek öğrenim mezunu din görevlisi oranının, yüzde 20'lerde olduğunu bildiren Yazıcıoğlu, bu oranı artırmak için açıköğretim ve uzaktan eğitim sistemlerinden yararlandıklarını söyledi. Yazıcıoğlu, yeni din görevlisi alımında da ilahiyat mezunlarına öncelik verdiklerini, üniversite mezunları yeterli olmazsa 2 yıllık ön lisans mezunlarını istihdam ettiklerini söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber