Elektronik sigara bir buçuk yıl satıldı, yeni denetleniyor

Kaynak : Radikal
Haber Giriş : 04 Ocak 2008 10:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

On binlerce kişinin satın almasından sonra yasaklanması istenen elektronik sigarayı Sanayi Bakanlığı nihayet denetlemeye başladı

BETÜL KOTAN

ANKARA - Elektronik sigaranın denetimi konusunda ortaya çıkan yetki tartışmasında, Sağlık Bakanlığı'nın ardından Sanayi ve Ticaret Bakanlığı da harekete geçti. Bakanlık müfettişleri dün ithalatçı firma Ruyan'a giderek elektronik sigarada kullanılan 'elektronik cihazları' denetledi. Firma yetkilileri, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'ndan 'olur' aldıklarını belirterek, 'Cihazlarınızda hiçbir sorun yok' diyen bakanlık yetkililerinin olur belgesini en kısa zamanda göndereceklerini bildirdiklerini öne sürdü.

Sağlık Bakanlığı'nın, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'na elektronik sigaraların yasaklanması ve reklamlarının durdurulması için yazdığı resmi yazı, bu ürünün aslında bakanlık nezdinde bir muhatabının olmadığını ortaya koymuş ve bakanlıklar arasında ciddi bir yetki karmaşası yaşanmıştı.

Elektronik sigarayla ilgili yaşanan denetim tartışmasının ardından önce Sağlık Bakanlığı harekete geçmiş ve önceki gün bir buçuk yılda binlerce elektronik sigara satan Ruyan şirketine "Bizden 'ara ürün' olarak belge almalısınız" uyarısında bulunmuştu.

Ruyan: Belgelerimiz hazır

Ruyan Yönetim Kurulu Başkanı Selahattin Aygüler, firmanın

ürünüyle ilgili hazırladığı raporların derlendiğini ve Sağlık Bakanlığı'na gönderildiğini belirterek, "Şu an bekliyoruz. Bizim tüm belgelerimiz hazır olduğu için çabuk harekete geçebildik" dedi.

Sanayi Bakanlığı devrede

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı da dün Ruyan'a müfettiş gönderdi. Bakanlık müfettişleri ürünün elektronik cihaz kısmını inceledi. Ruyan firmasının yetkilileri, Sanayi ve Ticaret Bakanlığı'ndan 'olur' aldıklarını öne sürerek, "Bakanlık yetkilileri, 'Cihazlarınızda hiçbir sorun yok' dediler ve bize 'olur' verdiler, belgesini en kısa zamanda göndereceklerini söylediler" diye konuştu.

Ancak Ruyan dışında da elektronik sigara satışı yapan çok sayıda şirket bulunuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber