Bomba yüklü minibüs bulundu

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 04 Ocak 2008 10:37, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Van'da dün akşam saatlerinde 50 kilo C-4 patlayıcı madde ve çok sayıda bomba ile el yapımı bombanın bulunduğu minibüsün ele geçirildiği bildirildi.

Alınan bilgilere göre, dün akşam saatlerinde Diyarbakır'da yaşanan terör saldırısının ardından tedbirlerini artıran Van Emniyet Müdürlüğü'nün başarılı operasyonu ile bir facianın eşiğinden dönüldü.

Şehir merkezinde görev yapan ekipler, plakasız minibüsten şüphelenerek durdurmak istedi. Kimliği belirsiz kişi ya da kişiler, minibüsü polis ekiplerini üzerine sürerek kaçmaya başladı. Minibüsü takibe alan polis minibüse 3 el ateş etti. Minibüs ara sokaklara girerek izini kaybettirdi.

Bölgeye çok sayıda polis ekiplerinin kaydırılması ile başlayan çalışmalar neticesinde minibüs gecenin ilerleyen saatlerinde Van Kalesi önünde bulunan boş bir alanda terk edilmiş olarak bulundu.

Olay yerine giden ilk ekip, çevrede geniş güvenlik önlemleri alırken, bomba imha uzmanları olay yerine geldi. Bomba uzman köpeği ile şüpheli araçta inceleme yapmasıyla başlayan çalışmalar sonucunda minibüste yaklaşık 50 kilo C-4 patlayıcı, çok sayıda el bombası ve el yapımı mayın bulunduğu belirtildi.

Bomba imha uzmanları patlayıcıları etkisiz hale getirdikten sonra bölgeye sevk edilen Olay Yeri İnceleme ve Kimlik Tespit Şube Müdürlüğü ekipleri minibüste inceleme yaptı.

Yapılan incelemelerin ardından detaylı incelemek üzere minibüs Van Emniyet Müdürlüğü bahçesine çekildi.

ŞÜPHELİ OTOMOBİL POLİS EKİPLERİNİ ALARMA GEÇİRDİ

İzmir'in Konak ilçesinde park edilmiş halde bulunan minibüsün içinde silah olduğu yönünde ihbar alan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri harekete geçti. Muğla'nın Dalaman ilçesinden İzmir'e kadar takip edilen minibüste yapılan ilk incelemelerde herhangi bir bulguya rastlanmadı.

48 D 6670 plakalı minibüsün içinde silah olduğu yönünde ihbar alan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, aracı takibe aldı. Muğla'nın Dalaman ilçesinden İzmir'e kadar takip edilen minibüs, sürücüsü tarafından Yurtoğlu Mahallesi, 3948 Sokak önündeki boş araziye park edildikten sonra terk edildi. Hafif kirli sakallı, kır saçlı, gri ceketli olduğu ifade edilen kimliği belirsiz sürücü, ara sokaklara kaçarak izini kaybettirdi. Bunun üzerine olay yerine bomba imha uzmanı ekipler çağrıldı. Olay Yeri İnceleme ekipleri ise parmak izi incelemesi yaptı. Araç daha sonra çekici tarafından Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü Buca Otoparkı'na götürüldü. Yapılan ilk incelemelerde minibüste herhangi bir bulguya rastlanmazken, detaylı incelemenin Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından otoparkta yapılacağı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber