Umutlar cevizle okulda yeşersin

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Ocak 2008 12:56, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

TEMA Vakfı tarafından hazırlanan "Umutlar Cevizle Okulda Yeşersin" projesi, düzenlenen törenle tanıtıldı.

Van Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Koç İlköğretim Okulunda düzenlenen törende konuşan Vali Yardımcısı Ömer Özcan, projenin bölgenin ağaçlandırılması açısından önem taşıdığını söyledi.

Ağaç sevgisinin ve bilincinin vatandaşlara kazandırılması gerektiğini ifade eden Özcan, ağaçlandırma çalışmalarına, vatandaşların yeterli desteği vermediğini kaydetti.

Bu projeyi TEMA ile imzalanan protokolle hayata geçirdiklerini belirten Özcan, projenin Van'daki bütün okullarda uygulanacağını, bununda kentin ağaçlandırılmasına önemli katkı sağlayacağını belirtti.

TEMA Vakfı Van İl Temsilcisi Doç.Dr Bekir Atik, proje kapsamında Valilik tarafından Van'daki bütün öğrencilere ceviz ve saklama kabı verileceğini söyledi.

Öğrencilerin, bu saklama kabında ceviz fidanı yetiştireceklerini anlatan Atik, öğrencilerin yetiştirdiği fidanların daha sonra toplanarak, önceden belirlenen sahalara dikileceğini kaydetti.

Ceviz ağacının erozyonla mücadelenin yanı sıra önemli bir ekonomik değere sahip olduğunu ifade eden Atik, projeyle çocuklara ağaç sevgisini kazandırmayı, ve ağaçlandırmaya katkı sağlamayı amaçladıklarını vurguladı.

Atik, projeyi ülke genelinde hayata geçirerek, en az 35 milyon ceviz ağacı yetiştirmeyi hedeflediklerini de bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber