Ankara'da soğuk hava, su sayaçlarını patlattı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Ocak 2008 21:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara'nın Çubuk ilçesinde bazı su sayaçları soğuk hava nedeniyle patladı.

Ankara'nın Çubuk ilçesinde, Çubuk Belediyesi Su Şebeke Amirliği'nin daha önce yaptığı uyarılara rağmen önlemini almayan vatandaşların su sayaçları patladı. Vatandaşın mağdur olmaması için İşletme Müdürlüğü'ne bağlı Su Şebeke Amirliği kırmızı alarma geçti. Çok sayıda don ihbarı alan servis, olaylara anında müdahale ederek vatandaşın mağdur olmamasını sağladı. Don olayının çok olması nedeniyle zaman zaman ihbara yetişmekte güçlük çeken Su Şebeke Amirliği'ne diğer birimlerden personel ve ekipman takviyesi

de yapıldı. İlçe sakinlerinin hafta sonlarını evlerinde huzurlu ve sorunsuz geçirmeleri için meteorolojiden alınan bilgiler doğrultusunda ilgili birimleri alarma geçiren Çubuk Belediye Başkanı Adem Tuğluca, kendisi de çalışmaları yakından takip etti. Başkan Tuğluca, don olaylarına karşı vatandaşın tedbirli olması gerektiğini söyleyerek, "Havaların aniden soğumaya başladığı bu günlerde su sayaçlarının zarar görmemesi için sayaçların bulunduğu yerlerin hava cereyanına karşı korunması amacıyla açık bölümlerin

kapatılması, kırık camların yenilenmesi gerekmektedir. Donan sayaçlara asla sıcak su ya da ateşle müdahale edilmemesi gerekmektedir" dedi.

Çubuk Belediyesi Su Şebeke Amirliği yetkililerinden alınan bilgilere göre, hafta sonu yaklaşık iki binin üzerinde su sayacının donduğu belirtildi. Su Şebeke Amirliği yetkilileri, sayaçların ve açıkta kalan su borularının cam yünü, bez parçası, talaş, boru kılıfı gibi maddelerle kaplanmasını isteyerek şunları söylediler:

"Buna rağmen donma söz konusu olursa ateşle ya da sıcak suyla müdahale etmeyin. Bu durumda sayaç bir daha kullanılamayacak hale gelir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber