Asker aileleri: Çocuklarımız hain değil

Kaynak : Zaman
Haber Giriş : 08 Ocak 2008 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

21 Ekim'deki Dağlıca baskınında kaçırılan ve 15 gün sonra serbest bırakılan 8 asker hakkında 6 ayrı suçtan dava açılmıştı. Askerler halen Van'da tutuklu bulunuyor.

Hakkâri Dağ ve Komando Tugayı'nda görevliyken Dağlıca'daki çatışma sırasında PKK'lı teröristlerce kaçırılan ve 15 gün sonra Türkiye'ye teslim edilen biri uzman çavuş 8 asker hakkındaki iddianame, ailelerini üzdü.

Van Askerî Savcılığı'nın, halen tutuklu bulunan 8 asker hakkında açtığı davanın iddianamesinde, baskınla ilgili tanıkların ifadelerinin kabul edilemez olduğunu söyleyen asker yakınları, bu tür ithamların acılarını ikiye katladığını söyledi. Adana'nın Tufanbeyli ilçesi nüfusuna kayıtlı tutuklu askerlerden Uzman Çavuş Halis Çağan'ın annesi Sultan Çağan, "Tayini çıktığında 'Gitme oğlum. Oralarda terör olayları var, dedim. O (Anne bir şey olmaz. Ölüm varsa burada da var orada da var.) diyerek gitti. Halis, değil teröristle işbirliği yapmayı, elindeki ekmeği yemeyi bilmez." şeklinde konuştu. Niğdeli Mehmet Şenkul'un babası Ali Şenkul ise çocuğunun hapislerde çürümesini istemediğini belirterek, "Biz kökeni milliyetçi bir aileden geliyoruz. Vatanı asla satmayız, olanlar çok üzücü." diye konuştu. Er Özhan Şabanoğlu'nun babası Bahattin Şabanoğlu da oğlunun suçsuz olduğunu vurgularken, "Biz vatanına milletine bağlı bir aileyiz. Bunu çevremizdeki herkes bilir." şeklinde konuştu. Mardinli er Ramazan Yüce'nin Mersin'in Çay Mahallesi'nde kiralık bir evde oturan annesi Fatma Yüce, 10 gündür evine uğramıyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber