Ankara'da toplu ulaşım zammına protesto

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 08 Ocak 2008 15:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Büro Emekçileri Sendikası (BES) 2 No'lu Şube Başkanı Cemal Yıldırım, "Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, ulaşıma yaptığı son zamla zaten zor koşullarda yaşama tutunmaya çalışan yoksul ve emekçilerin hayatını iyice zorlaştırdı" dedi.

Ulus'taki Atatürk Anıtı önünde toplanan bir grup sendika üyesi, Başkentte doğalgaz ve ulaşıma yapılan zamlara tepki gösterdiler. Protesto içerikli pankartlar açan grup, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek aleyhine de slogan attılar.

Yıldırım, burada yaptığı açıklamada, kamu çalışanlarına yeni yılda yüzde 2, asgari ücretliye 16 YTL zam öngörülmesine karşın, elektriğe yüzde 20, doğalgaza yüzde 7.5 ve Ankara'da toplu ulaşıma yüzde 20 zam yapıldığını kaydetti.

Ankara Büyükşehir Belediyesinin, 2007'nin son günlerinde BOTAŞ'ın doğalgaza zam yapacağını gerekçe göstererek gaz satışını sınırlandırdığını, bu nedenle vatandaşların soğuk havaya rağmen kuyruklarda beklemek zorunda bırakıldığını ifade eden Yıldırım, şöyle devam etti:

"Gökçek, ulaşıma yaptığı son zamla da zaten zor koşullarda yaşama tutunmaya çalışan yoksul ve emekçilerin hayatını iyice zorlaştırdı. Her birimizi ayda en az 90 YTL ulaşıma bedel ödemek zorunda bıraktı. Yani 'paranız yoksa otobüse, dolmuşa binmeyin' diyor Gökçek. Nitelikli, ulaşılabilir ve ucuz kamusal hizmetler bizlerin hakkıdır. Bunları yok etmeye yönelik tüm yasalar, özelleştirmeler ve zamlar meşru değildir."

Yıldırım, ulaşıma yapılan zamlar geri çekilinceye kadar eylemlerine devam edeceklerini bildirdi.

Açıklamanın ardından, sendika üyeleri Ankara Büyükşehir Belediyesinin Ulus'taki binası önüne siyah çelenk bıraktılar.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber