Erdoğan: PKK siyasi örgütse DTP'ye ne gerek var

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Ocak 2008 09:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Erdoğan'dan DTP'ye: ?Terör karşısında neden korkuyorsunuz. Korkunun ecele faydası yoktur?

Başbakan Erdoğan, partisinin grup toplantısındaki konuşmasında ağırlıkla terörle mücadeleye değindi. DTP'nin bu konudaki tavrını da eleştiren Erdoğan'ın konuşmasından başlıklar şöyle:

GÜN IŞIĞINDAN TEDİRGİNLER: Bugüne kadar karanlıktan beslenen terör örgütü mensupları, Türkiye'nin gün ışığına kavuşmasından, açık ve şeffaf bir demokrasiye ulaşmasından ne kadar tedirgin olduğunu gösteriyor. Onların kirli ve karanlık eşkalleri, Türkiye günışığına kavuştukça daha çok belirginleşiyor. Demokrasi, hukuk ve adaletin güçlenmesi, Ankara'nın bütün kurumlarıyla birlikte kalbini Anadolu'ya vermesi, vatandaşımızın devletiyle bütünleşmesi teröristlerin tabanını kurutuyor.

BU ÇATI ALTINDA İŞİNİZ NE?: Peki o caniler, bu cinayeti işleyenler, azmettirenler, cinayet emrini verenler, ne elde ettiler? Hangi ideale hizmet ettiler? Hangi ideallerini gerçekleştirdiler? Karanlık maskeleri indirildiğinde ne söyleyebilirler? Terör örgütü için 'siyasi bir örgütlenme' diyen anlayış acaba bu çatı altında ne iş görüyor? Madem siyasi bir örgüt size ne gerek var? Niçin hala kalkıp tavrınızı koyamıyorsunuz? Siz korktukça, kaçtıkça biliniz ki korkunun ecele faydası yoktur, gelip bir gün sizi yakalayacaktır.

SONUN BAŞLANGICINA YAKLAŞTILAR: Toplumu tedirgin ederek, korku ve kaygı salarak, kaos ortamı oluşturarak akılla bulunacak çözümleri akıl dışı bırakmak isteyenler muratlarına eremeyeceklerdir. Biz bu tuzakları biliyoruz. Bölge insanı bu tür tuzaklarla çok imtihan oldu. Uluslararası uyuşturucu mafyasının maşası olarak onlarla adeta sarmal halinde iç içe geçen bu cinayet şebekesi açık söylüyorum; sonun başlangıcına yaklaşmıştır. Bu vatanın bütün evlatları bir ve beraberdir. Sorunlarımızı birlikte çözüme götürürken, Türkiye her geçen gün aydınlanırken aklın yoluna mayın döşeyenler bu toplumdan bertaraf olacaklardır.

MUHALEFET ÇÖZÜM GETİRSİN: Siyasetteki bütün muhataplarımızdan beklentimiz, terör ile toplumsal meselelerimizi mutlaka birbirinden ayırarak konuşabilme ve siyaseti meşru çözüm yolu olarak kurumsallaştırma çabasına katkı yapmalarıdır. Terörle mücadelede söyleyecek bir şeyi olanlar, bizlere tavsiyesi olanlar, teşhis, tespitten çok, çözüme yönelik ne söyleyecekler... Bunu söylesinler. Biz, ortak aklı oluşturmaya her zaman hazırız. Varsa çözüme yönelik teklif, biz bunu alır, kabullenir ve uygulamaya da geçiririz. Ama ortada görüneni konuşmak, hiçbir zaman siyaset yapmak değildir. Var mı çözümün, bunu söyle. Yoksa diğeri sadece bütün bu olanları ranta dönüştürmektir, bir rant hevesidir. Benim milletim bunu yutmuyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber