İdare Mahkemesi: Dinçer intihal suçu işledi

Kaynak : CNN Türk
Haber Giriş : 09 Ocak 2008 21:37, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01

Gökhan Bozkurt / CNN TÜRK

YÖK'ün intihal suçu işlediği gerekçesiyle öğretim üyeliğinden çıkardığı eski Başbakanlık Müsteşarı AKP İstanbul Milletvekili Ömer Dinçer'e Ankara İdare Mahkemesi'nden kötü haber geldi. Mahkeme ''Dinçer intihal suçunu işledi'' dedi.

Şimdi AK Parti İstanbul Milletvekili Ömer Dinçer kararı temyiz edecek. Son sözü ise Danıştay söyleyecek.

Dinçer ile ilgili yargı süreci Marmara Üniversitesi'nin intihal iddiasıyla YÖK'e yaptığı başvuruyla başlamıştı.

Marmara Üniversitesi, Dinçer'in yardımcı doçent Yahya Fidan ile birlikte yazdığı "İşletme Yönetimi" isimli esere Prof. Dr. Tamer Koçel'in kitabından alıntılar koydunğunu ancak kaynak belirtmediğini iddia etmişti. YÖK de intihal suçunun işlediğine karar vererek, Dinçer'in profesörlük unvanını geri almıştı.

Ömer Dinçer'in karara yaptığı itirazı Ankara 1'inci İdare Mahkemesi reddetti. Mahkeme "İntihal eylemi gerçekleşmiştir. Üniversite öğretim üyeliği mesleğinden çıkarma cezası ile cezalandırılmasına ilişkin kararda hukuka aykırılık görülmemiştir" dedi.

Şimdi Dinçer, İdare Mahkemesi'nin kararını temyiz edecek ve Dinçer'in öğretim üyeliğiyle ilgili son sözü temyiz incelemesini karara bağlayacak olan Danıştay söyleyecek.

Eğer Danıştay da "intihal var" derse, eski Başbakanlık Müsteşarı bundan sonra profesör unvanını kullanmayacak ve hiçbir üniversitede görev yapamayacak.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber