YÖK Başkanı: Bir kaç genel kurul sonra sizinle uzun uzun konuşacağım

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ocak 2008 22:30, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

YÖK BAŞKANI ÖZCAN'IN 'DEVLET ÜNİVERSİTELERİ PARALI OLSUN' AÇIKLAMALARI

- YÖK BAŞKANI YUSUF ZİYA ÖZCAN: "BİRKAÇ GENEL KURUL GEÇTİKTEN SONRA SİZİNLE UZUN UZUN KONUŞACAĞIM. O ZAMAN SİZ DE SIKILACAK BU HOCA NE KADAR ÇOK KONUŞUYOR DİYECEKSİNİZ"

- KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI GÜNAY, RESİM HEYKEL MÜZESİ VE DEMİRYOLLARI CER İSTASYONU ATÖLYESİNİN ÖNÜMÜZDEKİ GÜNLERDE AÇILACAĞINI BİLDİRDİ

- ANKARA ÜNİVERSİTESİ DİL TARİH VE COĞRAFYA FAKÜLTESİ'NİN 72. KURULUŞ YILDÖNÜMÜ DOLAYISIYLA BİR RESEPSİYON DÜZENLENDİ

(FOTOĞRAFLI)

DUYGU BEKTAŞ

ANKARA (İHA) - Yükseköğretim Kurulu Başkanı Yusuf Ziya Özcan, 'Devlet Üniversiteleri Paralı Olsun' açıklamalarıyla ilgili olarak, "Birkaç genel kurul geçtikten sonra sizinle uzun uzun konuşacağım. O zaman siz de sıkılacak, bu hoca ne kadar çok konuşuyor diyeceksiniz" dedi.

Ankara Üniversitesi Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi'nin 72. Kuruluş Yıldönümü dolayısıyla bir resepsiyon düzenlendi. Ankara Üniversitesi'nde gerçekleşen resepsiyona, Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, Devlet Bakanı Mehmet Aydın, Yükseköğretim Kurulu (YÖK) Başkanı Yusuf Ziya Özcan, çok sayıda büyükelçi ve akademisyen katıldı. YÖK Başkanı Özcan, burada yaptığı konuşmada, "Bugün yuvama dönmekten çok memnunum. 1968-1973 yılları arasında lisans eğitimimi burada yaptım. Daha sonra ABD'ye gittim. Burada

aldığım eğitim ve tecrübe de yeterli düzeydeydi. Bugün buradaysam Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi'nde geçen 4-5 yılın çok etkisi var. Burada bulunan bütün hocalarıma çok teşekkür ediyorum" dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay da burada yaptığı konuşmada, Dil Tarih ve Coğrafya Fakültesi'nin Ankara'nın Cumhuriyet dönemi kimliğini belli eden bir yapısı olduğunu, fakültenin yenilenen yapısıyla da kültür ve sanat alanında önemli bir adım atıldığını söyledi. Bakan Günay, Resim Heykel Müzesi'nin de 18 Ocak itibariyle açılışının yapılacağını, burada düzenlenecek bir törenle de kültür sanat ödüllerinin sahiplerini bulacağını açıkladı. Günay ayrıca, Demiryolları Cer İstasyonu atölyelerinin de 10

bin metrekarelik bir alan üzerinde kültür sanat merkezi haline geleceğini söyledi.

Törene katılan Devlet Bakanı Mehmet Aydın da, Ankara Üniversitesi mezunu olduğunu ve burada öğretim üyeliği görevi yaptığını dile getirdi. Ankara Üniversitesi'nin kendisi için çok önemli olduğunu ifade eden Bakan Aydın, Dil Tarih Coğrafya Fakültesi'nin de Türkiye açısından önemli bir kurum olduğunu vurguladı. Konuşmaların ardından Bakan Günay, Bakan Aydın ve YÖK Başkanı Özcan çeşitli alanlarda dereceye giren akademisyenlere plaket takdim etti.

Öte yandan resepsiyona katılan YÖK Başkanı Özcan bir süre önce yaptığı 'Devlet Üniversiteleri Paralı Olsun' yönündeki açıklamalarının hatırlatılması üzerine, "Birkaç genel kurul geçtikten sonra sizinle uzun uzun konuşacağım. O zaman siz de sıkılacak bu hoca ne kadar çok konuşuyor diyeceksiniz" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber