İmam sporcu geliyor

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 10 Ocak 2008 07:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Diyanet İşleri Başkanı Bardakoğlu'nun onayıyla kurulan Diyanet Spor, sportmenlik ile imanı bir araya getirmeyi amaçlıyor.

Mavi-beyaz-yeşil renkleri taşıyacak kulüp, futbolun dışında atıcılık, atletizm, basketbol, güreş gibi branşlarda da mücadele edecek.

DİYANET İşleri Başkanlığı'na (DİB) camiler yetmedi, yeşil sahalara da inme kararı aldı. DİB Başkanı Prof. Dr. Ali Bardakoğlu'nun onayıyla Diyanet Spor Kulübü kuruldu. 'İman ile sportmenliği' harmanlamayı amaçladığı ve futbol anlayışının 'fair play' olduğu vurgulandı. Kısa sürede Türkiye'nin en geniş taraftar desteğine sahip kulüpleri arasına girmesine kesin gözüyle bakılan Diyanet Spor'un renkleri ise 'mavi-beyaz-yeşil' olacak.

İDDİALILAR

Futbol sahalarında çoğunluğunu imamlardan oluşan kadrosuyla mücadele etmeyi planlayan Diyanet Spor Kulübü, atıcılık, atletizm, basketbol, güreş, masa tenisi ve voleybol branşlarında da mücadele edecek. Diyanet İşleri Başkanlığı koridorlarında "Diyanet İdman Yurdu" ve "İmam Spor" adlarıyla da anılan Diyanet Spor Kulübü, kurum dışından transferler de yapacak. Transferlerde, sporcunun sportif başarılarının yanı sıra, "Başkanlığın misyon ve vizyonuna uygunluk" şartı da aranacak.

HEDEF 1. LİG

Kulüp, sportif başarıları olan, ancak taşrada görevli personelini tayin yoluyla kulüp merkezi olan Ankara'ya getirtebilecek. Kulüp, kuruluş belgesinde yer alan "Diyanet İşleri Başkanlığı'nda çağdaş spor anlayışını ve ahlakını yaygınlaştırma ve olgunlaştırma" amacı doğrultusunda tribün terörüne karşı da mücadele edecek. Kulübün kurucu başkanlığını Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. İzzet Er üstlenirken, Bardakoğlu da yapılanmayı yakından takip ediyor. Önümüzdeki sezon amatör liglerde mücadele etmeyi sağlayacak çalışmaları tamamlamaya çalışan kulüp, bünyesindeki tüm branşlarda kısa sürede profesyonel liglere yükselmeyi amaçlıyor.

Okan KONURALP

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber