Soylu, Çiller gibi gaflarla başladı

Kaynak : Vatan
Haber Giriş : 10 Ocak 2008 08:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

DP lideri ilk basın toplantısında ?tüyü bitmemiş yetim' yerine ?tüysüz yetim', dedi.

ÇİLLER'İN UNUTULMAZ GAFLARI.TIKLAYIN

DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, dün partisinin genel merkezine giderek, ilk basın toplantısını yaptı. Soylu'nun konuşmasında yaptığı gaflar ve dil sürçmeleri, ?emanetçisi? olduğu iddia edilen Tansu Çiller dönemini akıllara getirdi.

Soylu, ?tüyü bitmemiş yetim? yerine, ?tüysüz yetim?, DP yerine DYP, ?Kırat'ın burnunu? yerine de ?partinin burnunu? dedi. Soylu ısrarlı sorular üzerine, ?Ben emanetçi değilim? açıklamasını tekarlarken, ?Çiller'in kararlılıkla ortaya koyduğu partinin yeni vizyonuyla Türkiye'yi kucaklaması anlayışıdır? dedi. Soylu, yerel seçim öncesinde gerçekleştirmeyi hedeflediği merkez sağda birleşmeye gönderme yaparak, ?Demokratların bundan böyle ? kırat gibi koşup, arı gibi çalışacaklar ? dedi.

Oğlunu tanımamış

Soylu, konuşmasında partinin hesaplarının şeffaf hale getirileceğini bunun da internet sitesinden açıklanacağını anlatırken DP yerine DYP dedi. Soylu, ? Bu bir dil sürçmesi mi yoksa DYP döneminin hesaplarını mı kastediyorsunuz? ? sorusu üzerine, gazetecilerin ve partililerin gülüşmelerine yol açan şu ilginç anısını anlattı:

?Benim oğlumun iki ismi var. Bir gün okuldan aradılar. Meğer oğlum liseye geçince ikinci ismini kullanmaya başlamış. Benim bundan haberim yok tabii. Velisiyle görüşmek istiyorlar; 'Bu çocuğun benimle ilgisi yok' dedim. O misal, yılların alışkanlığı var. Biz konuşmamızda kah DYP deriz, kah DP deriz kah Doğruyol deriz.

İlgi azdı

Soylu DP Genel Merkez'ine gelişinde beklediği kalabalığı bulamadı. Eski yönetimden sadece Teşkilat Başkanvekili Ahmet Uyanık'ın bulunduğu karşılamaya, az sayıda partili geldi. Soylu bu nedenle bir süre makam aracının içinde bekleyerek, katılımın artmasını bekledi.

Baba'ya ziyaret

Süleyman Soylu, DP Genel Başkanı sıfatıyla makamına oturmadan önce 9. Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'i Güniz Sokak'taki evinde ziyaret etti. Yaklaşık yarım saat süren görüşmenin ardından kısa bir açıklama yapan Demirel, Mehmet Ağar'ın istifa kararıyla birlikte DP'de bir yönetim boşluğu oluştuğunu söyledi. Soylu'ya başarılar dileyen Demirel, Türkiye'de demokratik sistemin her zaman işlemesi gerektiğini, siyasi partilerin de bunun ön koşulu olduğunu kaydetti.

ÇİLLER'İN UNUTULMAZ GAFLARI

*Mübarek ramazan bayramınızı olmasa da en az onun kadar mübarek kurban bayramınızı kutlarım.

*Haydar Ali Bey...(Haydar Aliyev demek istemişti)

*Bu bacınız Trabzon'u Akdeniz'in incisi yapacak

*Çekici güç

(Çekiç Güç)

*?Beyaz at? (DYP'nin amblemi olan kıratı kastediyor)

* Zabıta memurlarına 'Merhaba asker' diye

hitabı.

* Havacı askerlere 'Merhaba polis' diye hitabı.

* Güvenlik oyu (Güvenoyu demek istiyor)

* 'Sevgili Karagümrüklüler' (Karabüklüler'e sesleniyor)

* ?Sizi 2. lige alayım mı?? (Takımları o dönem 1. ligde oynayan Samsunlular'a soruyor)

* ?Oteli saran vatandaşlarımıza bir şey olmamıştır? (Sivas katliamı sonrası açıklama yaparken)

* Cenabı Allah'ı size emanet ediyorum...

* DYP lideri bir konuşmasında hükümeti eleştirirken de, 'Kuran kurslarını kapattılar' yerine, 'ezan kurslarını kapattılar' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber