-30 derecedeki Ağrı'da sular ve yakıt depoları dondu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Ocak 2008 14:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Yurtta etkili soğuk hava ve kar yağışı, yaşamı olumsuz etkiliyor.

Alınan bilgiye göre, en düşük hava sıcaklığının sıfırın altında 30 derece olarak ölçüldüğü Ağrı merkezde çok sayıda ev ve iş yerinin içme suyu şebekeleri dondu. Araçlarının yakıt depoları donan vatandaşlar araçlarının altına ateş yakarak çözüm bulmaya çalışıyorlar.

Yetkililer, Ağrı'da gündüz saatlerinde eksi 24 derece olarak ölçülen hava sıcaklığına karşı sürücüleri sis ve buzlanmaya karşı uyardılar.

Samsun, Sinop, Ordu ve Amasya'da kar yağışı ve olumsuz hava koşulları nedeniyle toplam 134 köy yolunun ulaşıma kapalı olduğu bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, bölgede özellikle iç kesimlerde kar yağışı etkisini sürdürürken yağış ve rüzgarın kenardaki kar yığınlarını yola taşıması nedeniyle Samsun'da 28, Sinop'ta 39, Ordu'da 52, Amasya'da 15 köyle ulaşım sağlanamıyor.

HASTA BULUNAN KÖYLERE ÖNCELİK

Yetkililer, bölgede cenaze ve hasta bulunan köylere öncelik verilerek kapalı köy yollarının ulaşıma açılması için çalışmaların devam ettiğini bildirdiler.

Olumsuz hava koşullarının yol açtığı elektrik ve telefon arızalarının giderilmesine yönelik çalışmaların da sürdürüldüğü öğrenildi.

Edirne'de ise hava sıcaklığı eksi 4 derece olarak öldüldü. Sis nedeniyle görüş mesafesi 100 metreye düşen kent merkezinde sisin yerini yarın çok bulutlu havanın alacağı, yarın hava sıcaklığının kentte sıfırın altında 1 derece olmasının beklendiği bildirildi.

Edirne Emniyet Müdürlüğü yetkilileri, D-100 kara yolunun Edirne'nin Havsa ilçesi ile Kırklareli'nin Babaeski ilçesi arasındaki kesiminde meydana gelen buzlanma nedeniyle Karayolları ekiplerinin tuz atma çalışmalarını sürdürdüklerini kaydettiler.

Kapıkule ve Hamzabeyli Sınır Kapısı'na ulaşımın sağlandığı yolda sis nedeniyle görüş mesafesinin yer yer 50 metreye kadar düştüğü bildirildi.

Bu arada, Çankırı Valiliği İl Özel İdaresinden yapılan açıklamada, il genelinde ulaşıma kapalı yol kalmadığı belirtildi.

Kurşunlu ve Çerkeş ilçelerinde kar yağışının devam ettiği kaydedildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber