Adalet Bakanı Çelik: 301 kısa sürede Meclise'e gelecek

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Ocak 2008 16:01, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 301. maddesindeki değişikliğin çok kısa sürede TBMM'ye teklif olarak verileceğini belirterek, "Konuyla ilgili sorun yok, ihtilaf yok" dedi.

Şahin, Sincan Ceza İnfaz Kurumları Kompleksindeki Kadın Kapalı Cezaevi'ni ziyaretinde, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Bir gazetecinin, TCK'nın 301. maddesiyle ilgili çalışmaları hatırlatarak, bazı görüş ayrılıkları olup olmadığını sorması üzerine Şahin, konuya ilişkin bir görüş ayrılığı olmadığını söyledi. 301.

maddedeki değişikliklerin, çok kısa sürede TBMM'ye teklif olarak verileceğini bildiren Şahin, teklifin Meclis'ten de kısa sürede geçeceğine inandığını ifade etti. Şahin, şunları kaydetti: "Türkiye'nin sadece böyle bir maddeye odaklanmış olmasını, bir garip şekilde ben de takip ediyorum. Nereye gitsek 301 soruluyor. Marka bir madde haline geldi. Tabii ifade özgürlüğünün ülkemizde daha da çağdaş anlamda yorumlanarak uygulanabilmesi için 301. maddede değişiklik yapmayı biz de uygun gördük, Adalet Bakanlığı olarak biz de katkı sağladık. Metin oluştu. Sanıyorum teklif sahibi arkadaşlarımız yakın bir zamanda Meclis Başkanlığı'na verecekler." Şahin, değişiklikte, TCK'nın 301. maddesinden soruşturma açılabilmesi için Adalet Bakanı'nın izin şartının bulunup bulunmadığının sorulması üzerine, konusunun sorulması üzerine, "Madde üzerinde ihtilaf kalmadı. Bir metin oluştu. Gerekçeleri de hazırlandı. Bir sorun yok, bir ihtilaf yok. Bu konuda yapılan değerlendirmeler doğru değil" dedi. Mehmet Ali Şahin, "Yani izni, Adalet Bakanı mı verecek?" sorusu üzerine de, "Teklifi verince görürsünüz" yanıtını verdi. Şahin, 2B arazilerinin satışıyla ilgili sorular üzerine de, Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu'nun bu konuyla ilgili ciddi çalışma içinde olduğunu belirtti. Çerçeve oluştuktan sonra Eroğlu'nun konuyu Bakanlar Kurulu'na getireceğini anlatan Şahin, "Bizden hukuki yardım talebinde bulundu. Bu konuda Yargıtay'ın ilgili, tecrübeli hakimlerinden de yararlanabiliriz. Çünkü uzun süredir Türkiye'nin gündeminde olan, bazı bölgelerimizde sorun olarak hep karşımıza çıkan bu problemi ya Anayasal çerçevede çözeceğiz veya Anayasa değişikliği ile soruna bir çözüm bulacağız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber