Cevap anahtarı çalınan final sınavı iptal edildi, hedefte 30 öğrenci var

Haber Giriş : 16 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Kadir Has Üniversitesi'nde cevap anahtarı çalınan final sınavı iptal edildi... Soruşturma Komisyonu kuruldu, hedefte 30 öğrenci var!.

Kadir Has Üniversitesi Hazırlık Bölümü'nde yaşanan sınav rezaletinin yankıları devam ediyor. Geçtiğimiz ay test usulü yapılan, 500 öğrencinin girdiği final sınavında cevap anahtarının çalındığı ortaya çıktı. Bunun üzerine soruşturma komisyonu kuran rektörlük, sınavı iptal edip tekrarlattırdı. Finalde kalanlar ise bütünleme sınavına girdi.

Not bile vermedik
Öğrenciler soruların çalınmadığını, hoca tarafından verildiğini iddia ederken, rektör ilk kez başlarına böyle bir olayın geldiğini, soruşturmanın sürdüğünü söyledi. Üniversite Rektörü Prof. Dr. Yücel Yılmaz, konuyla ilgili olarak, test usulü yapılan sınavda öğrencilerin cevap anahtarını olduğu gibi yazdığını belirterek, "İptalden başka çare yoktu. Hoca bazı yanıtlarda A şıkkını da C şıkkını da doğru olarak kabul ediyor. Öğrenciler onu bile yazmışlar. Anahtarın ele geçtiği açıktı. Not bile vermedik" ifadelerini kullandı.

Dedikodular 'had' safhada
Hukuk fakültesinin üç profesöründen oluşan bir soruşturma heyeti kurduklarını da sözlerine ekleyen Yılmaz, "Olayda ismi geçen 30 öğrenciyle görüştük. Dedikodular had safhaya ulaştı. Bazı öğrenciler 'filanca soruları sattı', bazıları ise 'hoca verdi' diyor. Kim ne kadar bu olaya karıştıysa, okuldan kovulmaya kadar, hak ettiği cezayı alacaktır" diye konuştu. Soruşturma kapsamında kendilerinin de ifadelerinin alındığını belirten öğrenciler, "Her şeyi anlattık. Eğer bir sonuç çıkmazsa, yani suçlular cezalandırılmazsa YÖK'e şikayet edeceğiz" dediler.

sabah

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber