Kış gününde okul açılmasın

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 12 Ocak 2008 09:50, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Abbas Güçlü'nün yazısı...

Kurdele kesmeye bayılıyoruz. Bazı tesislerin üç beş kez açıldığına çok şahit olduk. Okul ve yurtların da.

Ama en garip ve riskli olanı, kış günü açılan okullar. Genelde çoğu öğretime başlamış oluyor. Bir bölümü de hâlâ bitmemiş. İnşaat halinde. Ama ille de açılıyor.

Geçenlerde böyle bir dizi okulun açılışına biz de katıldık. Törenler, lapa lapa yağan karın altında gerçekleşti. Çok da sıkı giyinmeme rağmen bir haftadır ilaçla ayakta duruyorum ve yakın bir zamanda iyi olacak gibi de değilim.

Benim asıl merak ettiğim, o törenlere katılan öğrenciler. Mini minnacıklardı, saatlerce o karın, kışın, soğuğun altında beklediler. Pek çoğunun ayağında kış koşullarına hiç uygun olmayan ayakkabılar vardı. Su aldıkları kesindi. Ya üstleri? Montu ve paltosu olan yok gibiydi. Tir tir titriyorlardı.

Eminim şu anda onların pek çoğu da benim gibi hasta. Ama bu kimin umurunda! Vali'nin mi, Milli Eğitim Müdürü'nün mü yoksa okul yaptıranların mı? Eğer biraz olsun çocukları ve katılımcıları düşünüyor olsalardı, kış ortasında okul açılışı gerçekleştirirler miydi?

İşte bu yüzden Milli Eğitim Bakanlığı, kış ortasında okul açılışlarını mutlaka durdurmalı. Açılışları, öğretim yılının ilk bir ayıyla sınırlandırmalı ki, açılan okullar bir daha açılmasın, çoluk çocuk kar kış altında saatlerce bekletilmesin.

Bir ara öğrencilerin siyasileri karşılamaları yasaklanmıştı. Ama her yasak gibi onu da ciddiye alan yok. Öğrenciler, olur olmadık yerlerde, dolgu malzemesi olarak yine tepe tepe kullanılıyor.

Peki kurumlar açılmayacak mı? Yatırımcılar, hayırseverler, bakanlar onore edilmeyecek mi? Elbette hak ettiklerinin çok üzerinde kendilerine minnet duygularımızı iletelim. Ama ne olur artık yeni tesisleri herkes kafasına esen bir tarihte ya da falanca bakanın uygun zamanında değil de, açılması gereken dönemlerde hizmete soksun.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber