Çağa Hukuk Ödülü Doç. Uzunallı'ya

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 12 Ocak 2008 10:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

"2007 Çağa Hukuk Ödülü"nü Yard. Doç. Sevilay Uzunallı aldı. Uzunallı, bir kadın olarak bilim dünyasında yer almasını Atatürk'e borçlu olduğunu söyledi

GÜRKAN AKGÜNEŞ İstanbul

Hukuk alanında bilimsel çalışmaları özendirmek amacıyla bu yıl altıncısı verilen, "2007 Çağa Hukuk Ödülü"nü 9 Eylül Üniversitesi Hukuk Fakültesi Ticaret Hukuk Anabilim Dalı öğretim üyesi Yard. Doç. Sevilay Uzunallı aldı. "Avrupa Birliği'ne Uyum Sürecinde Marka Hukuku'nun Bazı Kavramlarının Yorumu" adlı çalışmasıyla ödüle layık görülen Uzunallı'nın teşekkür konuşmasında, bir kadın olarak bilim dünyasında yer almasını Atatürk'e borçlu olduğunu vurgulaması konuklarca uzun süre alkışlandı.

Çağa Hukuk Vakfı tarafından verilen "Çağa Hukuk Ödülü 2007", önceki gece İş Kuleleri'nde düzenlenen bir törenle sahibini buldu. Törene Doğan Holding Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Doğan ve TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ'ın da aralarında bulunduğu iş, hukuk ve medya dünyasından çok sayıda kişi katıldı.

Törende konuşan Çağa Hukuk Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı avukat Barbaros Çağa, vakfın 7. yılında 6. kez ödül verdiğini belirterek, "Bu yıl bizleri sevindiren olay, eserlerin çoğunun bu ödül için yazılması. Demek, genç hukukçular bu ödül için çalışmaktan zevk ve kıvanç duyuyor" dedi.

TÜSİAD müjdesi

Aydın Doğan'ın sürekli yanlarında bulunmasından büyük memnuniyet duyduğunu belirten Çağa, hukukçulara, özellikle genç hukukçulara çok önem verdiklerini, kendi bürosunda yaş ortalamasının 29 olduğunu söyledi.

Çağa'nın ardından kürsüye çıkan Arzuhan Doğan Yalçındağ da, hukuk devleti ve yargı reformu yönünde hukuk ödülleri gibi özendirici girişimlerin toplumun bu kavramlara sahip çıkması için önemli bir araç olduğuna inandığını belirtti. Yalçındağ, TÜSİAD'ın bundan sonra, "En İyi Genç Hukukçu Ödülü" vereceğini müjdeledi. Yalçındağ, 40 yaş altı genç hukukçuları teşvik etmek amacıyla bu yıldan itibaren ödülü vermeyi kararlaştırdıklarını, 2008 yılı konusunun da "İdare Hukuku" olarak belirlendiğini kaydetti.

Atatürk'e borçluyum

Ödül kazanan eserin sahibini açıklamak üzere sahneye gelen Seçici Kurul Başkanı Prof. Dr. Sabih Arkan, 8 eser arasında seçim yapmakta çok zorlandıklarını söyledi.

Ödülünü Prof. Arkan'ın elinden alan Yrd. Doç. Dr. Sevilay Uzunallı, "Bugün bilim dünyasında bir kadın olarak var olmamı, Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Ulu Önder Atatürk'e borçluyum. Türk kadını Atatürk sayesinde bilim dünyasında yerini alabildi. Saygı ve özlemle anıyorum" dedi. Uzunallı'nın konuşması uzun süre alkışlandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber