Türkiye'nin ilk deprem hastanesi hazır

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 14 Ocak 2008 14:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Güvenlik güçlerinin terör olayları ve yandaşlarına karşı etkili operasyonlarının ardından özellikle İstanbul'da araç yakarak örgüt propagandası yapmaya çalışan 9 üniversite öğrencisi adliyeye sevk edildi. Terörle Mücadele Şube Müdrülüğü'ndeki işlemlerinin ardından Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne sevk edilen terör yandaşı öğrencilerin hepsinin üniversite öğrencisi olması dikkat çekerken, 9 Aralık 2007 tarihinde Kağıthane'de 9 aracın yakılması olayını gerçekleştirdikleri belirlendi.

Geçtiğimiz günlerde terör olaylarına karşı etkin tedbirlerler alınmasının ardından "Araçlara molotof kokteyli atarak" yaktıkları iddia edilen PKK yandaşlarından 2'si kadın 9 kişi adliyeye sevk edildi. Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ndeki işlemlerinin tamamlanmasının ardından hakim karşısına çıkacak zanlılar ile ilgili araştırmasını tamamlayan terör ekipleri, zanlıların katıldıkları olayları da ayrıntılarıyla ortaya koydu. Polis soruşturmasının ardından ortaya çıkan bilgilerde, zanlıların 9 Kasım 2007 tarihinde Kağıthane'deki 9 aracın molotof kokteyli atılarak yakılması olayını gerçekleştirdikleri ve olayın ardından bölgeden uzaklaştıkları belirlendi. Zanlıların ayrca Demokratik Toplum Partisi'nin (DTP) Çağlayan Meydanı'nda yapmak istediği ancak Valilik tarafından izin verilmeyen mitingin ardından korsan gösterilerek düzenledikleri de belirlendi. Bu gösterilere katılacak örgüt yandaşlarını koordine ettikleri iddia edilen zanlıların özellikle çocuk yaştaki göstericileri güvenlik güçleriyle karşı karşıya getirmesi dikkat çekmişti. O dönemde gerçekleştirilen gösterilerde Kağıthane Nurtepe mevkiinde çok sayıda korsan gösteri düzenlenmiş ve polis neredeyse çocuk yaşta olan 15 göstericiyi gözaltına almıştı. Emniyet güçlerinin operasyonuyla zanlıların, örgütün Fatih ve Eminönü'ndeki evlerinde toplantı halindeyken yakalandıkları belirlendi.

Gözaltına alınarak adliyeye sevk edilen zanlıların kişisel bilgileri de dikkat çekti. İstihbarat birimlerinin araştırmasında 9 zanlının tamamının üniversite öğrencisi olduğu belirlendi. Zanlıların İstanbul ve Yıldız Teknik Üniversitesi öğrencisi oldukları tespit edilirken, zanlı öğrencilerin Adalet Yüksek Okulu ve Mühendislik Fakültesi'nde okudukları belirlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber