Eğitimciler yüzde 2'lik zammı iade etti!

Haber Giriş : 15 Ocak 2008 15:38, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim-Sen) memurlara verilen yüzde 2'lik zammı protesto ederek Başbakanlığa 20 YTL gönderdi.

Memura 2008 yılı için verilen yüzde 2+2'lik zam ile sene başında elektirik, su, doğalgaz ve ulaşıma yapılan zamlara yönelik olarak Eğitim-Sen, Ankara Kızılay Postanesi'nin önünde protesto gösterisi düzenledi. Burada basın açıklaması yapan Eğitim-Sen Genel Başkanı Dinçer, Hükümet'in 5 yıl boyunca sürdürdüğü politikalar nedeniyle tüm toplumun sefalete mahkum edildiğini iddia etti. Sene başında yapılan yüzde 2'lik zammın maaşlara 20 YTL olarak yansıdığına değinen Dinçer, elektirik zammının 10 YTL, doğalgaz zammının 15 YTL, ulaşıma yapılan zammın da 3 YTL olarak yansıdığını söyledi. Dinçer, temel tüketim ürünlerindeki fiyat artışlarıyla beraber 2008 yılı için yapılan maaş zammının yılın ilk gününde buharlaştığını savundu. Dinçer, yaşanan zam dalgası ile 2008'in ciddi kayıpların yaşanacağı bir yıl olarak görüleceğini ifade ederek "Anlaşılan odur ki bugüne kadar olduğu gibi 2008 yılında da Hükümet, emekçilerin, yoksul halkımızın sırtına basarak, dillerinden düşürmedikleri ekonomik dengeleri korumaya çalışacaktır" dedi.

Eğitim-Sen Genel Başkanı Dinçer, elektirik, doğalgaz ve ulaşıma yapılan zamların geri alınmasını istediklerini açıklarken, taban aylıklarının da vergiden muaf tutulmasının gerekli olduğunu söyledi. Ek ders ücretlerindeki kesintilerin son bulması gerektiğini dile getiren Dinçer, 'toplu sözleşme' ve 'grev hakkı' istedi. Konuşma sonrasında Dinçer, postaneye girerek yapılan zamları protesto etmek amacıyla Başbakan'a 20 YTL gönderdi. Ayrıca, bu gönderim için ise postane 3.5 YTL kesti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber