SSK'ta karşı sutyen zaferi...

Haber Giriş : 17 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Bunun üzerine Avukat Özdemir'in açtığı dava 2 yıl sonra sonuçlandı.

Kanser nedeniyle iki memesi alınan avukat Gülsen Özdemir, dış protez istemini ?estetik amaçlı' olduğu gerekçesiyle reddeden SSK aleyhine açtığı davayı kazandı.

İki memesi alındı

Bursa Barosu avukatlarından Gülsen Özdemir, meme kanseri sonucunda ?bilateral MRM' ameliyatı geçirdi. Ameliyat sonucu her iki memesi alınan Özdemir'e doktorları özel ?cepli sutyen' ve vücutla uyumlu, meme ölçüsüne göre hazırlanmış ?dış protez' kullanmasını önerdiler. İki meme protezi ile sutyenin fiyatı 1 ile 1.5 milyar lira arasında değişiyordu.

2 yılda sonuçlandı

Avukat Özdemir'in dış protez ve cepli sutyen masrafı için başvurduğu SSK Sağlık İşleri Genel Müdürlüğü ?estetik amaçlı' diyerek olumsuz yanıt verdi. Bunun üzerine Avukat Özdemir'in açtığı dava 2 yıl sonra sonuçlandı. Mahkeme, SSK'nın davacı avukata iki dış protez ve özel sutyeni almasına, hastanın tüm dava masraflarını da karşılamasına karar verdi. Yargıtay kararı onadı.

Meme Vakfı'ndan çağrı

Türkiye Meme Vakfı Başkanı Dr. Can Gürbüz, SSK'nın meme kanseri ameliyat sonucunda memesi alınan hastaların protez ve sutyen sorununu gidermek için bunu genel bir uygulama haline getirmesi çağrısında bulundu.

Dr. Gürbüz, ?Protez kullanmayan hastaların vücut dengesi bozuluyor. Hastaların ameliyattan sonra kendilerini daha iyi hissetmeleri ve vücut bütünlüklerinin sağlanması açısından, protezler hayati önem taşıyor' dedi.

habervitrini

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber