Spiker olacaktı Başbakan oldu!

Kaynak : Milliyet
Haber Giriş : 16 Ocak 2008 20:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Futbolcu geçmişiyle sık sık gündeme gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, spiker olmak için de girişimde bulunduğu öğrenildi. Erdoğan, ?güzel şiir okuduğu'' düşüncesiyle 1975 yılında Prof.Dr. Nevzat Yalçıntaş'ın TRT Genel Müdürü olduğu dönemde TRT Ankara Radyosu'nun açtığı spikerlik sınavına girdi ancak sınavı kazanamadı.

Özgür Haber AJansı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın geçmişte spiker olmak için girişimde bulunduğu, ancak TRT Ankara Radyosu'nun sınavını kazanamadığı öğrenildi.

Genellikle geçmişine yönelik anlatımlarda futbolcu kimliğiyle ve İETT'deki çalışma hayatıyla gündeme gelen Başbakan Erdoğan'ın, gizli kalmış başka bir meslek girişiminin de olduğu Özgür Haber Ajansı (ÖHA)

tarafından belirlendi. Erdoğan'ın, AKP'de siyaset yapan Prof.Dr. Nevzat Yalçıntaş'ın TRT Genel Müdürü olduğu 1975 yılında, TRT Ankara Radyosu tarafından açılan spikerlik sınavında şansını denediği öğrenildi.

Erdoğan, ?kendinden emin'' bir şekilde katıldığı sınavda hedefine ulaşamayıp elendi.

HAPİS YOLUNU AÇAN ŞİİR SPİKERLİKTE İŞE YARAMADI

Erdoğan'ın spiker olma düşüncesi kamuoyu tarafından iyi bilinen ?şiir okuma'' yeteneğinden kaynaklanmış. ?Güzel şiir okuduğu''na güvenerek Ankara Radyosu'nun sınavına giren Erdoğan'a, bu yeteneği spikerlik yolunu açmazken, Başbakanlığa giden yolda önemli bir basamak oluşturdu.

Erdoğan, 12 Aralık 1997 yılında davet üzerine gittiği Siirt'teki miting sırasında Ziya Gökalp'in 1912 yılında Balkan Savaşı için yazdığı 'Asker Duası'nın değiştirilmiş bir versiyonuyla, orduyu öven dizeyi söylemeden, yerine ?Minareler süngü, Kubbeler miğfer, Camiler kışlamız, Müminler asker'' mısralarını eklediği için Diyarbakır Devlet Güvenlik Mahkemesi'nde yargılanmıştı. Yargılama sonucu Türk Ceza Kanunu'nun 312/2 maddesinden ?Halkı din ve ırk farkı gözeterek kin ve düşmanlığa açıkça tahrik etmek'' suçunu işlediği gerekçesiyle dört ay hapis cezasına çarptırılan Erdoğan cezasını 24 Temmuz 1999 günü tamamlamıştı. Şiir okumayla gelen mahkumiyet Recep Tayyip Erdoğan'ın dikkatleri daha da fazla üzerine çekmesini sağlamıştı.

'SPİKERLİK SINAVI ARKADAŞI'YLA YOLLARINI AYIRDI

Erdoğan 1970'lerdeki spikerlik girişiminde, uzun yıllar arkadaşlık yapacağı Mehmet Ali Bulut'la da tanıştı. Aynı sınava giren Bulut da Erdoğan gibi elenirken, sınav sırasındaki tanışma yıllarca sürecek bir arkadaşlığa dönüştü. Sınavın ardından sonuçları da Erdoğan'la beraber öğrenen Bulut, AKP'nin kurucuları arasında da yer almıştı. Mehmet Ali Bulut 22. Dönem Genel Seçimlerinde Ankara milletvekili olmak istemiş ancak Erdoğan bu isteğe sıcak bakmayarak, Bulut'u memleketi Kahramanmaraş'tan son sıra adayı göstermişti. Son sırada yer almasına karşın Bulut 22. dönemde milletvekili seçilerek Meclis'e girmişti.

Erdoğan ile Bulut'un yolları 22 Temmuz genel seçimlerinde ise ters düştü; Bulut, Erdoğan'dan ?çizik yiyen'' vekiller arasında yer alarak son seçimlerde aday gösterilmedi.

BULUT: NEVZAT HOCA'YA ANLATTIĞIMDA ?İYİKİ ELEMİŞİZ SİZİ'' DEMİŞTİ

ÖHA'nın, görüşlerine başvurduğu 22. Dönem AKP Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet Ali Bulut, anıyı doğrularken; aynı parti de siyasette yaptığı ve kendilerinin elendiği dönemde TRT Genel Müdürü olan Prof.Dr. Nevzat Yalçıntaş'a anısını anlattığında ?İyiki sizi elemişiz'' yanıtını aldığını söyledi. Bulut, ?Nevzat Hoca, 'o dönemde aldıklarımız hala memur bakın şimdi siz nerelerdesiniz' demişti'' şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber