İlçe müdürü 2 yılda 278 gün rapor alarak ilçeye uğramadı

Kaynak : Hürriyet
Haber Giriş : 16 Ocak 2008 21:21, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Adil ÖNAL/BİNGÖL, (DHA)

BİNGÖL'ün Kiğı Kaymakamı Ercan Çiçek, yaptığı araştırmada Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Hasret Gencir'in son iki yılda toplam 278 gün rapor alarak ilçeye uğramadığını tespit ederek hakkında soruşturma başlattı. Gencir'in izini Kırşehir'de bulduklarını söyleyen Kaymakam Çiçek, ?Kendisini çağırdık, son 20 gün rapor almayı unutmuş. Muayene ettirip hasta olmadığını tespit ettik. Kendisi ve rapor veren doktorlar hakkında soruşturma başlattık? dedi.

Kiğı Kaymakalığı'na geçen eylül ayında Trabzon'un Hayrat İlçesi'nden atanan Ercan Çiçek, dedektif gibi çalışarak, ilçede görev yapan bazı memurların 3-4 gün işe gelmediğini belirledi. Bunun üzerine araştırmasını genişleten Çiçek, düzenlediği kurul toplantısında Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Hasret Gencir'in ilçede bulunmadığını tespit etti. Kaymakam Çiçek, müdür Gencir'in iki yıldır düzenli olarak ilçede bulunmadığını ve bu süre içinde toplam 278 gün rapor aldığını ve raporlu olmadığı dönemlerde de ilçe dışına gittiğini belirledi. Kaymakam Ercan Çiçek, Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Gencir'in haksız yere maaş aldığını belirterek, şunları söyledi:

?Yaptığımız araştırmada müdürü Kırşehir'de bulduk. Rica minnet buraya getirttik. Muayene ettirdik, hasta olmadığını kendisi bize yazılı olarak da beyan etti. 2 yılda 278 gün rapor almış. Artık o kadar rahata alışmış ki son 20 gün için rapor almayı unutmuş. Biz de kendisi ve kendisine 278 gün sahte rapor tanzim eden doktorlar hakkında işlem başlattık. Müdür ve doktorlar için ilgili bakanlıklara yazı yazdık. En kısa sürede haklarında suç duyurusunda bulunulmasını talep ettik. Ayrıca müdürün işlediği suç üst düzey bir ceza gerektirdiği için konuyu valilik disiplin kuruluna taşıdık. En kısa sürede hak ettiği cezayı alacak. 2 yıldır sadece bankamatik memurluğu yapan müdür şimdi kaymakamlık yazı işleri müdürlüğünde görev yapıyor. Sağlık durumu da benimkinden daha iyi.?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber