'Din öğretmeni Alevi öğrenciyi dövdü' iddiası

Kaynak : NTV
Haber Giriş : 16 Ocak 2008 22:40, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

İstanbul Şişli'de bir lise öğrencisi, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeninden yediği dayak nedeniyle hastanelik oldu. Öğretmen, olay üzerine açığa alınırken; Alevi olduklarını beliren aile, savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Yaklaşık 5 bin öğrencisiyle Türkiye'nin en büyük okullarından Şişli Endüstri Meslek Lisesi, hafta başında yaşanan dayak olayıyla çalkalanıyor. Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi öğretmeni Mustafa Kurt derste yaramazlık ettiğini iddia ettiği öğrencisi Burak Tibar'ı dövmekle suçlanıyor.

Tibar, olayı şöyle anlattı: ?Hoca ders anlatıyordu. Tenefüse 5-10 dakika kala, saatime baktım kaç dakika var diye, arkadaşıma da söyledim. Hoca yanıma gelmeye başladı. Hiç birşey anlatamadan kafama vurdu. Boğazımdan sıkarak yere attı, yerde boşluğuma bir tekme geldi. Sonra komple yere düştüm, o halde bile vurmaya devam etti. Oruçlu olduğumu söyledim, beni dinlemedi ve sürükleyerek dışarı attı.?

Şişli Etfal Hastanesi'ne kaldırılan Burak Tibar'ın, iç kanama geçirdiği belirlendi. Üç gündür hastanede müşahede altında tutulan öğrencinin ailesi, Alevi oldukları için çocuklarının dayak yemiş olabileceğini de iddia ediyor.

Öğretmen Mustafa Kurt'un, olayın bir anlık sinirden kaynaklandığını ve üzgün olduğunu söylediği belirtiliyor.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü, olayın ardından rapor alan öğretmen Kurt'u açığa alarak soruşturma başlattı.

Öğrencinin ailesi de Şişli Cumhuriyet Savcılığı'na suç duyurusunda bulundu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber