İstihdam paketi Bakanlar Kurulu'na geliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 17 Ocak 2008 12:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ve beraberindeki heyet, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik'i makamında ziyaret etti.

Bakan Çelik, burada yaptığı konuşmada, ziyaretin TBMM'de şu anda Sosyal Güvenlik Reformu diye bilinen yasa tasarısının görüşmelerinin devam etmesi sürecinde gerçekleşmesinin önemli olduğunu vurguladı.

Çelik, bu süreçte, bütün kesimlerden tasarıya ilişkin katkı almaya devam ettiklerini ifade etti.

Pazartesi günü Bakanlar Kurulunda istihdam paketi ve istihdamın üzerindeki yüklerin azaltılması ile ilgili bir taslağın değerlendirileceğini anımsatan Çelik, "Bu süreçte bu görüşmenin olmasını çok önemsiyoruz. Görüşme inanıyorum ki gerek Sosyal Güvenlik Reformu gerekse İstihdam Paketi çerçevesindeki düzenlemelere önemli katkı sağlayacaktır" dedi.

TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ da, Bakan Çelik ile Sosyal Güvenlik Tasarısını konuşacaklarını, bu konuda önerilerini sunacaklarını ve Bakanı dinleyeceklerini söyledi.

Yalçındağ, görüşmede ayrıca "İstihdam ile ilgili neler yapılabilir, özel olarak kadın konusunda bir ulusal istihdam planı benimsenebilir mi, kadının iş gücüne daha aktif katılımı için neler yapılabilir, istihdamın üzerindeki yüklerin azaltılması" konularının ele alınacağını vurguladı.

Kıdem tazminatı ve kayıt dışı ekonomi konularının da gündeme geleceğini belirten Yalçındağ, "Sayın Bakanı, KADİM (Kayıt Dışı İstihdamla Mücadele) konusunda da dinlemek istiyoruz ve kayıt dışıyla etkin mücadelede birlikte ne yapabiliriz, biz nasıl yardımcı olabiliriz (üzerinde de duracağız)" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber