18 Ocak 2008'den Önemli Gündem Başlıkları

Haber Giriş : 18 Ocak 2008 08:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

CUMHURBAŞKANI GÜL, KÜLTÜR VE TURİZM BAKANLIĞI ÖDÜL TÖRENİNDE

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Kültür ve Turizm Bakanlığı 2007 Yılı Kültür ve Sanat Büyük Ödül Töreni'ne katılacak. Törende, TBMM Başkanı Köksal Toptan da hazır bulunacak. (Saat:17.00)

-TBMMM BAŞKANI TOPTAN TÜSİAV BAŞKANI'NI KABUL EDİYOR

-TBMM Başkanı Köksal Toptan, Türk Sanayici ve İşadamları Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Veli Sarıtoprak'ı kabul edecek. (Saat:13.00)

-TBMM Başkanı Toptan, Meclis Başkanlık Divanı, toplantısına da başkanlık edecek. (Saat:10.00)

-BAŞBAKAN ERDOĞAN İSTANBUL'DA

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Menkul Kıymetler Borsası'nın (İMKB) "Eğitime Fiziksel Katkı Projesi" kapsamında düzenlediği " 4. Faz İMKB Okul İnşaatları Protokol İmza Töreni"ne katılacak. (Saat:14.00)

-Erdoğan ayrıca, Bankalar Birliği'ni de ziyaret edecek. (Saat:16.00)

-TÜSİAD YÖNETİM KURULU DİYARBAKIR'DA TOPLANIYOR

-Türk Sanayici ve İşadamları Derneği (TÜSİAD), Diyarbakır'a düzenlenen terör saldırısını kınamak ve birlik mesajı vermek amacıyla aylık olağan Yönetim Kurulu toplantısını Diyabakır'da yapacak.

-Doğu Güneydoğu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu'nun (DOGÜNSİFED) davetlisi olarak Diyarbakır'a gidecek TÜSİAD Başkanı Arzuhan Doğan Yalçındağ ve beraberindeki heyet, terör saldırısının gerçekleştiği yeri de ziyaret edecek.

-HOLLANDA HIRİSTİYAN DEMOKRAT PARTİ GRUP BAŞKANI GELL MECLİS'TE

-Hollanda Hıristiyan Demokrat Parti (CDA) Grup Başkanı Pieter Van Gell, TBMM AB Uyum Komisyonu'nu ziyaret edecek. (Saat:14.00)

-DSP LİDERİ SEZER, BASIN TOPLANTISI DÜZENLİYOR

-DSP Genel Başkanı Zeki Sezer, Meclis'te, partili milletvekilleriyle birlikte, son siyasi gelişmeleri değerlendireceği basın toplantısı düzenliyor. (Saat:11.30)

-TÜRBAN TARTIŞMASI SÜRÜYOR

-Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, İspanya gezisi sırasında ve dönüşünde yaptığı türbanla ilgili açıklamaların ardından, MHP'nin Anayasa'nın 10'ncu maddesinin 4'ncü fıkrasında değişikliğe gidilmesi teklifinde bulunması, siyasi kulisleri hareketlendirdi. AKP, MHP'nin teklifine sıcak bakarken, söz konusu madde üzerinde çalışmalar da başladı.

-Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Abdurrahman Yalçınkaya'nın dün yaptığı, siyasi partilerin üniter yapıyı ve demokrasiyi yok etme amacını taşıyan projeleri öne süremeyeceklerine dikkat çeken açıklamalarının yankıları da sürüyor. Başta muhalefet partileri olmak üzere siyasi partiler ve sivil toplum kuruluşları, MHP'nin teklifini ve Yargıtay'ın açıklamalarını değerlendiriyor.

-YARGITAY SEÇİMLERİ 6. TURUNDA

-Yargıtay Başkanlığı seçimleri sürüyor. 4 adayın yarıştığı seçimlerde, 126 yeter sayısını alan aday, Yargıtay Başkanı olacak.

-Dün yapılan 5. tur oylamada 18. Hukuk Dairesi Başkanı Mahir Ersin Germeç 105, 9. Ceza Dairesi Başkanı Hasan Gerçeker 94 oy almıştı.

-KARADAĞ DIŞİŞLERİ BAKANI ROÇEN ANKARA'DA

-Sırbistan'dan ayrılarak 2006 yılında bağımsızlığına kavuşan Karadağ'dan Ankara'ya ilk resmi ziyaret gerçekleşiyor. Karadağ Dışişleri Bakanı Milan Roçen, iki gün boyunca temaslarda bulunmak üzere Ankara'da.

-Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Karadağ Dışişleri Bakanı Milan Roçen'i Çankaya Köşkü'nde kabul edecek. (Saat:15.30)

-TBMM Başkanı Toptan da Roçen'i Meclis'te kabul edecek. (Saat:16.15)

-Konuk Dışişleri Bakanı'nın Ankara'da yapacağı görüşmelere, Balkanlar konusunda uzmanlığı ile de tanınan Türkiye'nin Belgrat Büyükelçisi Hasan Servet Öktem de katılacak. Görüşmelerde başta Kosova olmak üzere, her iki ülkeyi yakından ilgilendiren bölgesel ve uluslararası konularla ilgili görüş alışverişinde bulunulacak.

-NÜKLEER ENERJİ MASAYA YATIRILIYOR

-Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, Stratejik Teknik Ekonomik Araştırmalar Merkezi (STEAM) tarafından organize edilen "Uluslararası Nükleer Enerji Arenası"na katılacak. (Saat:09.00)

-EĞİTİM-SEN ?DEN YÖK ÖNÜNDE PROTESTO

-Eğitim-Sen üyeleri, ?paralı üniversite? ve araştırma görevlileri ile ilgili açıklamaları nedeniyle YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ı protesto edecek. Eğitim-Sen Genel Başkanı Alaaddin Dinçer, grup adına basın açıklaması yapacak. (Saat:12.30)

-LDP'DEN YÖK BAŞKANINA ZİYARET

-Liberal Demokrat Parti Genel Başkanı Cem Toker, YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan'ı makamında ziyaret edecek. (Saat:17.30)

-CHP'Lİ TOPUZ: ?YATAĞAN İHALESİ ÇALIK'A MI VERİLDİ??

-CHP Muğla Milletvekili Fevzi Topuz, Yatağan'da kurulması planlanan ikinci termik santralın ihalesinin, Çalık Holding'e verildiği iddialarını Meclis gündemine taşıdı.

-CHP İSTANBUL'DA ?ŞOVA? HAZIRLANIYOR

-Kurultay süreci devam eden CHP'de, İstanbul İl Kongresi'nin görkemli geçmesi için çalışmalar hızlandı. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal'ın katılıp bir konuşma yapması beklenen kongrenin şölen havasında geçmesini sağlayacaklarını ifade eden CHP İstanbul İl Başkanı Gürsel Tekin, ?Kongrede, parti içi tartışmalar yerine İstanbul'un sorunlarına ilişkin çözüm önerilerini tartışacağız. Bu kongremiz, CHP'lilerin özlediği bir kongre olacak? diye konuştu.

-CHP'de şu ana kadar, Kocaeli, Ankara, Mersin ve Kırklareli başta olmak üzere 8 il de kongreler tamamlandı. Kongrelere hafta sonu da devam edilecek. Yönetim, önümüzdeki hafta sonu 30'un üzerinde ilde de kongreleri tamamlamayı hedefliyor.

-AKP'DEN MİLLETVEKİLLERİNE ?DOSTLUK GRUPLARINA GİRİN? TALİMATI

-AKP, Meclis'te yabancı ülke parlamentolarıyla ilişkileri geliştirmek üzere kurulan Dostluk Gruplarında da ağırlığını kaybetmek istemiyor. Meclis'te Dostluk gruplarının seçimleri devam ederken, AKP grubu, milletvekillerine yazı göndererek bütün milletvekillerinin Dostluk Gruplarına üye olmaları talimatı verdi.

-RTÜK BAŞKANI AKMAN: ?TÜRKİYE YAKIN ÇEVRESİNDEKİ BİRÇOK ÜLKEDEN YAPILAN YAYINLA YÖNLENDİRİLEBİLİR?

-RTÜK Başkanı Zahid Akman, Türkiye'nin özellikle yakın çerçevesindeki bir çok ülkeden yapılan yayınlarla meşgul edilip yönlendirilebileceği ve bu durumdan izleyicinin etkilenebileceğini söyledi. Akman, ?Biz bütün bu gerçekleri dikkate alarak herhangi bir yayın kuruluşunun Avrupa'dan ülkemize yayın basması yerine Türkiye'den bu yayını gerçekleştirip Radyo Televizyon Üst Kurulu'nun ve ilgili kanununun denetimine tabi tutulmasını sağlamayı amaçladık? dedi.

-ÖĞRENCİ AFFINA BİR DESTEK DE CHP MİLLETVEKİLİ İNCE'DEN

-CHP Yalova Milletvekili ve Meclis Eğitim Komisyonu Üyesi Muharrem İnce, öğrenci affının gündeme getirildiği anda çıkarılması gerektiğini söyledi. Affın gündeme getirildikten sonra bekletilmesinin gençlerin umutları ile oynamak olduğunu belirten İnce, ?PKK'lıya Hizbullahçıya af çıkartırken, yükseköğrenimine devam etmek isteyen masumların af talebini TBMM yerine getirmelidir? dedi.

-AF BEKLEYEN GENÇLER SÜRECİN UZAMASINDAN ŞİKAYETÇİ

-Üniversiteler getirilecek öğrenci affı nedeniyle kurulan ve yaklaşık 1 yıldır bu konuda mücadele eden "www.af2007.com" eğitim portalı, vergi affını gündeme getiren hükümetin öğrenci affı konusunu uzun süredir bekletme nedenini anlamadıklarını söyleyerek beklentilerini bir kez daha ortaya koydu.

-Vergi affı çalışmaları nedeniyle örenci affı konusunun arka plana atıldığını belirten "www.af2007.com" eğitim portalı, AKP hükümetin verdiği sözleri yerine getirmesini istedi.

-TÜRKİYE 2007'DE DÜNYA MEDYASINDA 27 BİN HABERLE YER ALDI

-Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü'ne 2007 yılında, yurt dışındaki basın müşavirlikleri, yabancı haber ajansları, takip edilen yabancı radyolar ve internet sitelerinden toplam 772 bin 843 haber, yorum ve program ulaştı. Bunların arasından 27 bin 662'si Türkiye'yi doğrudan ilgilendiren haber, yorum ve programlar olarak belirlendi.

-2007 yılında değerlendirmeye alınan tüm ülkelerin basın yayın organlarında yer alan HYP'ler incelendiğinde ilk sırayı yüzde 22.58 ile Türkiye'deki siyasi gelişmeler, ikinci sırayı yüzde 20.79 ile Kıbrıs konusu, üçüncü sırayı ise Irak ile ilişkilerin aldığı gözlendi.

-"YABANCILAR TÜRKİYE'DE ORTAK OLACAK KOBİ ARAYACAK"

-Doç. Dr. Murat Yülek, yabancı yatırımlarının 2003'ten bu yana hız kazanan şirket evliliklerinde sıranın küçük ve orta ölçekli işletmelere (KOBİ) geldiğine işaret ederek, "Dünyadaki finansal yatırım fonları para yatıracak şirket arıyorlar. Yabancı fonlar yakında Türkiye'de ortak olacak KOBİ arayacak" öngörüsünde bulundu.

-PARA ARZINDA 893 MİLYON YTL'LİK DÜŞÜŞ

-En geniş tanımlı para arzı M3, 28 Aralık-4 Ocak arasında 893 milyon YTL azalarak 369 milyar 185 milyon YTL'ye düştü. Para arzında yılbaşından bu yana genişleme 49.3 milyar YTL olarak gerçekleşti.

-AB YASADIŞI GÖÇÜN YÖNÜNÜ TÜRKİYE'YE ÇEVİRMEK İSTİYOR

-AB Komisyonu'nun İçişleri ve Adaletten Sorumlu Üyesi Franco Frattini, Türkiye'nin, kendi sınırlarından AB'ye yönelik yasadışı göç olaylarında yakalananları geri almasına ilişkin görüşmelerin sürdüğünü ve önceliğini koruduğunu bildirdi.

-Frattini, Avrupa Parlamentosu'nda Mario Borghezio'nun Türkiye kıyılarından Yunanistan'a katlanarak artan yasa dışı göç olayları konusundaki yazılı soru önergesini yanıtladı.

-İDİL BİRET BEETHOVEN KONÇERTOLARIYLA ANKARA'DA

-Ankara, ünlü piyanist İdil Biret'i konuk edecek. Biret, Bilkent Konser Salonu'nda gerçekleştirilecek konserlerde Beethoven'ın Piyano Konçertolarını seslendirecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber