Memura yapılacak zam ekonomiyi canlandırır

Haber Giriş : 18 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, memura yapılacak zammın direkt piyasaya gireceğini belirterek ekonominin canlanacağını ifade etti. En düşük devlet memuru maaşının 490 milyon lira olduğunu hatırlatan Bircan Akyıldız, ?Biz en düşük memur maaşını 870 milyon liraya çıkarmak istiyoruz. 2005 yılıyla ilgili bunu gerçekleştirdikten sonra hedef enflasyon artı 2 puan refah payı. Biz başka birşey istemiyoruz. Bu, taleplerimizi karşılıyor. O zaman siyasi iradenin yüzde 8'lik zam talebini tartışmayız? dedi. ?Bu yıl hükümetle toplu görüşme değil, toplu sözleşme yapamak istiyoruz? diyen Akyıldız, Türkiye'de 2 milyon 460 bin memurun bulunduğunu aileleriyle birlikte ülke nüfusunun 11 milyonluk kesimini oluşturduklarına işaret etti. Bu rakamın toplam nüfusun 6'da birine tekamül ettiğini dile getiren Akyıldız, ?Dolayısıyla Gayri Safi Milli Hasıla'nın 6'da biri kamu çalışanlarına yansımalı? şeklinde konuştu. Türkiye'nin ekonomik şartlarına bakıldığında kamu çalışanlarına zam yapılması için yeterli imkanların olduğunu dile getiren Akyıldız, 2005 yılında memurlara vermeyi düşünülen yüzde 8'lik zammın kabul edilemeyeceğini söyledi.

Talep üretimi patlatır
Bircan Akyıldız sözlerini şöyle tamamladı: ?Şimdi kamu çalışanlarına gelen para tasarruf fonuna gitmiyor, borsaya gitmiyor, devlete borç falan veremiyor. Doğrudan doğruya piyasaya yansıyor. Çünkü giyinecek, ısınacak, sağlık giderlerini, gıda giderlerini, okul giderleri gibi şeyleri karşılayacak kamu çalışanları. Başka birşeyine harcamayacak. Yani doğrudan piyasaya çıkacak olan bir para. Bu para ekonomiye canlılık getirecektir. Arzın artmasını sağlayacak bu da üretimi körükleyecek üretimin körüklenmesi yatırım ihtiyacını ortaya çıkarır ve bu da istihdam oluşmasını sağlar?ANKARA - Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı Bircan Akyıldız, memura yapılacak zammın direkt piyasaya gireceğini belirterek ekonominin canlanacağını ifade etti. En düşük devlet memuru maaşının 490 milyon lira olduğunu hatırlatan Bircan Akyıldız, ?Biz en düşük memur maaşını 870 milyon liraya çıkarmak istiyoruz. 2005 yılıyla ilgili bunu gerçekleştirdikten sonra hedef enflasyon artı 2 puan refah payı. Biz başka birşey istemiyoruz. Bu, taleplerimizi karşılıyor. O zaman siyasi iradenin yüzde 8'lik zam talebini tartışmayız? dedi. ?Bu yıl hükümetle toplu görüşme değil, toplu sözleşme yapamak istiyoruz? diyen Akyıldız, Türkiye'de 2 milyon 460 bin memurun bulunduğunu aileleriyle birlikte ülke nüfusunun 11 milyonluk kesimini oluşturduklarına işaret etti. Bu rakamın toplam nüfusun 6'da birine tekamül ettiğini dile getiren Akyıldız, ?Dolayısıyla Gayri Safi Milli Hasıla'nın 6'da biri kamu çalışanlarına yansımalı? şeklinde konuştu. Türkiye'nin ekonomik şartlarına bakıldığında kamu çalışanlarına zam yapılması için yeterli imkanların olduğunu dile getiren Akyıldız, 2005 yılında memurlara vermeyi düşünülen yüzde 8'lik zammın kabul edilemeyeceğini söyledi.

Talep üretimi patlatır
Bircan Akyıldız sözlerini şöyle tamamladı: ?Şimdi kamu çalışanlarına gelen para tasarruf fonuna gitmiyor, borsaya gitmiyor, devlete borç falan veremiyor. Doğrudan doğruya piyasaya yansıyor. Çünkü giyinecek, ısınacak, sağlık giderlerini, gıda giderlerini, okul giderleri gibi şeyleri karşılayacak kamu çalışanları. Başka birşeyine harcamayacak. Yani doğrudan piyasaya çıkacak olan bir para. Bu para ekonomiye canlılık getirecektir. Arzın artmasını sağlayacak bu da üretimi körükleyecek üretimin körüklenmesi yatırım ihtiyacını ortaya çıkarır ve bu da istihdam oluşmasını sağlar?

türkiye

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber