Gizli kamera tapu rüşvetçisinin sadece ellerini çekebildi

Kaynak : Yeni Şafak
Haber Giriş : 19 Ocak 2008 17:00, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00

Tapu Sicil Müdürlüğü'ndeki 'rüşvet' skandalının ortaya çıkarılmasında kullanılan gizli kameralar klimaların içine iyi yerleştirilemeyince şüphelilerin sadece elleri kaydedildi. Rüşvet zanlılarının kimlik tespitinde zorluklar yaşandı

EVİN GÖKTAŞ / ANKARA

Keçiören 4. Bölge Tapu Sicil Müdürlüğü'ndeki rüşvet olayının ortaya çıkarılmasında kullanılan gizli kameraların klimaların içerisine iyi yerleştirilemediği ortaya çıktı. Gizli kameralara bir çok zanlının sadece elleri yansıyınca teşhis sırasında zorluklar yaşandı.Rüşvet operasyonu ile ilgili gözaltına alınan 17 sanıktan 7'si önceki gün çıkarıldıkları Ankara Nöbetçi 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nce tutuklanarak cezaevine gönderildi. Mahkeme, tapu sicil müdürlüğünde görev yaparken daha önce açığa alınan ve kaçtığı bildirilen H.A. adlı müdür yardımcısı hakkında yakalama emri çıkardı. Rüşvet çetesinin ele başlarından olduğu ileri sürülen H.A.'nın, tapu dairesine giden vatandaşları "Bankaya harç yatırmayın işinizi ben hallederim" diye kandırıp paralarını aldıktan sonra kayıplara karıştığı iddia edildi.

RÜŞVET DEĞİL "İRTİKAP"MIŞ

Rüşvetin ortaya çıkarılmasında kullanılan gizli kameraların ise klimaların içerisine düzgün yerleştirilemediği için bir çok şüphelinin sadece ellerini çektiği ortaya çıktı. Polis bu nedenle teşhis sırasında zorluklar yaşadı. Diğer taraftan Keçiören 4. bölge Tapu Sicil Müdürlüğü'nde 17 görevlinin gözaltına alınmasıyla başlayan, "Tapu'da rüşvet operasyonu", "Tapuda irtikap operasyonu'na" döndü. Savcılık soruşturmasına göre, rüşvet "Kamu görevlisinin yapmaması gereken bir işi yapmak amacıyla para alması" olarak tanımlanırkne, tapudaki memurların ev ve arsa alan vatandaşların yasal olarak yatırması gereken harç parasını, "Ver ben yatırayım" diye aldığı ancak, paraları vergi dairesine yatırmadığı tespit edildi. Memurlar bu şekilde 1 milyon YTL'den fazla para toplarken para veren 40 kadar vatandaşın, "Bizi para vermeye mecbur ettiler. Para vermezsek işimiz hallolmayacağından para vermek zorunda kaldık" dediği öğrenildi. Operasyonda gözaltına alınan Keçiören Tapu Müdürü Ö.G.'nin, usülsüz olarak elde edilen paralarla villa satın aldığı ve villanın tapusunu bir arkadaşanın üzerine yaptırdığı iddia edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber