Erdoğan'dan türban yanıtı/VİDEO

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 19 Ocak 2008 15:15, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, üniversitelerde türban yasağının kaldırılmasına karşı çıkanları sert şekilde eleştirdi. Erdoğan, "Kimse kendini yasama ve yürütmenin üzerinde görmesin" dedi.

Partisinin İstanbul Ümraniye Kadın Kolları toplantısında konuşan Başbakan Erdoğan, "Bu ülkede milletin kılığıyla kıyafetiyle kimsenin uğraşmaya hakkı olmamalıdır" dedi.

-''ONLARIN İŞİ GÜCÜ BAŞÖRTÜSÜ''-

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, ''medyanın bunları yazmadığını'' ifade ederek, sözlerine şöyle devam etti:

''Onların işi gücü başörtüsü; şu, bu... Türkiye nereden nereye geldi, bunu yazsana kardeşim. Bu ülkede, milletin kılığıyla kıyafetiyle kimsenin uğraşma hakkı yok. Olmamalı... Bu, insanların, vatandaşların bireysel tercihidir. Bırak, bireysel tercihi olarak nasıl giyiniyorsa öyle giyinsin. Sen ne karışıyorsun buna. Bu 'din ve vicdan özgürlüğü'ne girmezmiş. Ne özgürlüğüne girer? Bizim önümüze ikide bir Anayasa'yı çıkartmasınlar. En az onlar kadar Anayasayı biz de biliriz.

Bu ülkede eğer kuvvetler ayrılığı varsa, bu ülkede yasama, yürütme, ve yargı erki birbirine müdahale etmeyecekse, herkes yerini, konumunu gayet iyi bilmeli. Kimse yasama, yürütme organının üstünde kendini göremez, bulamaz. Özellikle de kimse ihsası reyde bulunamaz. Yargı makamı ihsası rey makamı değildir. Onlar da görevini, Anayasanın tayin ettiği şartlar içerisinde yapmaya mecburdur. Demokratik hayatın temel unsurları olan siyasi partileri, baskı altına almaya kimse gayret etmesin.

Bizim gayemiz, Atatürk'ün ifade ettiği, muasır medeniyet seviyesine Türkiye'yi çıkarmak.''

''BAYKAL ŞAŞIRDI. BENİM ATATÜRK MUHABBETİMİ ÖLÇME YETKİSİNİ SANA KİM VERDİ?''

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Merkez Bankası'nın taşıması konusunda kendisini eleştiren Deniz Baykal'a sert yanıt verdi. Baykal'ı mahkemeye vereceğini belirten Erdoğan, "Çıkmış sayın Baykal diyor ki; 'bu AK Parti'nin diyor' nedense Ankara'yla derdi var, Atatürk'le derdi var. Şaşırdı, şaşırdı. Benim Ankara muhabbetimi, Atatürk muhabbetimi sayın Baykal sana ölçme yetkisini kim verdi? Öyle bir yetkiyi sana kim verdi?'' dedi.

Başbakan Erdoğan, Ümraniye İlçe Kadın Kolları 2.Olağan Kongresi'ne eşi ile birlikte katıldı. Burada partililerce coşkulu bir şekilde karşılanan Erdoğan yaptığı konuşmada Deniz Baykal'ı hedef aldı.

Türkiye'nin ticaret merkezinin İstanbul olduğunu hatırlatan Erdoğan, burada finansı daha hareketli ve canlı hale getirmek için kamu bankalarının genel merkezlerini de İstanbul'a taşıyacaklarını söyledi. Erdoğan bunu "Merkez Bankası'nın genel merkezi Ankara'dır diyen kanun maddesindeki Ankara kelimesini İstanbul olarak değiştiren bir kanun maddesiyle" sağlayacaklarını kaydetti. Baykal'a bundan niye rahatsızlık duyduğunu soran Başbakan Erdoğan, Ankara ve Atatürk muhabbetini sorgulayan Baykal hakkında dava açacağını açıkladı. Erdoğan, "Çıkmış sayın Baykal diyor ki bu AK Partinin diyor nedense Ankara'yla derdi var, Atatürk'le derdi var. Kendisi hakkında zaten bununla ilgili bir dava açacağım. Şaşırdı, şaşırdı. Benim Ankara muhabbetimi Atatürk muhabbetimi sayın Baykal sana ölçme yetkisini kim verdi? Öyle bir yetkiyi sana kim verdi. 22 Temmuz'da halkım Baykal'a sandıkta gereken tokadı attı zaten. Şu anda kendi içinde zaten sancılar çekiyor. Kendi içindeki sancıları unutmak unutturmak için bu ifadeleri kullanıyor."

Bütün özel bankaların genel merkezlerinin İstanbul'da hatırlatan Erdoğan, Merkez Bankası'nın İstanbul'a taşınmasına karşı çıkan Deniz Baykal'a, Atatürk'ün kurduğu ve partisinin yönetiminde olduğu İş Bankası'nın genel merkezini İstanbul'a niye taşıdığını sordu. Erdoğan, "İş Bankası'nın yönetim kurulunda 4 tane CHP üyesi var. Peki İş Bankası'nı Ankara'dan İstanbul'a sayın Baykal niye götürdünüz? İş Bankası'nın kurucusu kim? Atatürk. Niye İstanbul'a götürdünüz? Cevap veremez. Niye? Bunların akşam söylediği ile sabah söyledikleri farklıdır."

Baykal'ın milletvekili, bakan ve başbakan yardımcısı olduğu halde Antalya'da hiçbir eser yapmadığını hatırlatan Erdoğan, CHP liderine şöyle seslendi: "Sayın Baykan sen Antalya milletvekilisin bakan oldun başbakan yardımcısı olsun ne yaptın Antalya'ya, bana şunları bir söyle dedim şunları şunları ben yaptım diyemedi. Diyemez yok ki. Ama biz ne diyoruz, eşek ölür kalır semeri insan ölür kalır eseri."

Erdoğan şunları söyledi: ''Doğrusu sayın Baykal'la siyaset böyle gidilir. Hayırlısı olsun. Ama ben mutluyum. Niye anamuhalefetin başında Baykal gibi bir lider var. Bundan dolayı mutluyum. Niye işimiz kolaylaşıyor. Bunların bu ülkede kalkınma adına bir projeleri bugüne kadar olmamıştır, hep engelleme adına olmuştur. Yani şunu yaparsanız Türkiye şunu kazanır dememişlerdir. Bu CHP zihniyetinin Türkiye'de dikili ağacı yoktur. Bunu söyleyince de rahatsız oluyor. Rahatsız olma. İspat et. Biz kişileri ispata davet ederiz''

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber