Bölücülükten mahkûm olan hekimler, meslek odası yöneticisi olamayacak

Haber Giriş : 18 Eylül 2004 00:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Sağlık Bakanlığı, ``halkı sınıf, ırk, din, mezhep veya bölgelere ayıran doktorun``, daha sonra affa uğrasa bile tabip odası ya da Türk Tabipleri Birliği yönetimine girmesinin önünü kapatıyor. Doktorlar ise Recep Tayyip Erdoğan`ın okuduğu şiir nedeniyle aynı maddeden mahkûm olmasına karşın başbakanlık yaptığı, ancak aynı suçu işleyen hekimin tabip odası başkanı olamayacağına işaret ediyor.

Sağlık Bakanlığı, Meslek Birlikleri Yasa Tasarısı taslağını hazırladı. Taslakta yer alan düzenlemelere göre affa uğramış olsa bile TCK`nın 312`nci maddesinin ikinci fıkrasında yazılı ``sınıf, ırk, din, mezhep veya bölge farklılığı gözeterek kin ve düşmanlığa açıkça tahrik etme`` suçu veya TKC`nın 536`ncı maddesinin 1, 2, 3`üncü fıkralarında yazılı siyasi ve ideolojik amaçlarla izinsiz eylem suçlarını işleyen doktorlar, oda ve birlik organlarına seçilemeyecek. Söz konusu organlara seçildikten sonra bu suçların herhangi birinden mahkum olanların da üyeliklerinin kendiliğinden sona ermesi hükme bağlanıyor.

Ankara Tabip Odası eski Başkanı Ümit Erkol, daha önce Recep Tayyip Erdoğan`ın okuduğu bir şiir yüzünden 312`nci maddeden yargılanarak hüküm giymesine karşın, hükümetinin aynı maddeyle hekimleri mağdur ettiğini söyledi. Hükümetin, aynı maddeyi genişleterek hekimlere uyguladığını söyleyen Erkol, şöyle dedi:

``Bununla şiir okuyarak da olsa suç işleyen hekim cezası affedilse bile meslek örgütlerine yönetici olamayacak. 312`nci maddeden ceza alanlar bazı yasal düzenlemelerle başbakan olabiliyor ama bu maddeden ceza alan doktor TTB`ye yönetici olamayacak. Sakın şiir okumayın, yoksa TTB`ye başkan seçilemezsiniz.``

Netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber