AKP, teklifini MHP'ye götürüyor

Haber Giriş : 23 Ocak 2008 14:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın açıklamaları ve ardından MHP'nin anayasanın 10'ncu maddesinde değişiklik önerisiyle gündeme gelen türban tartışmalarında, AKP ile MHP'nin bugün görüşmesi bekleniyor. MHP anayasanın 10'ncu maddesinde değişiklik önerisi içeren teklifini imzaya açarken AKP'li kurmaylar da, MHP'ye, Anayasa'nın 10, 13 ve 42'nci maddelerine yönelik değişiklik teklifini sunmaya hazırlanıyor. AKP ile MHP arasındaki görüşmenin ise bugün gerçekleştirilmesi bekleniyor.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın İspanya'dan yaptığı açıklamalar ve MHP'nin anayasanın 10'ncu maddesinde değişiklik önerisiyle tırmanan türban tartışmalarında gözler AKP ve MHP arasında yapılacak görüşmelere çevrildi. Geçen hafta sonundan bu yana türbanla ilgili yapılacak düzenleme üzerinde çalışan AKP'li kurmaylar, sorunun çözümüne ilişkin, Anayasa'nın 10, 13 ve 42'nci maddelerinde değişiklik yapılması konusunda MHP'ye teklif götürmeye hazırlanıyor. Daha önce MHP'nin, anayasanın 10'ncu maddesine yönelik ?yetersiz" değerlendirmesinde bulunan AKP'nin, ?sadece kamu hizmeti alanlaröı öngören MHP'nin teklifine, ?kamu hizmeti alanlarö ifadesinin de eklenmesini isteyeceği kaydediliyor. AKP'nin yine türban sorununun çözümü için öngördüğü anayasa değişiklikleri arasında bulunan, anayasanın 13'ncü maddesi ise temel hak ve hürriyetlerin sınırlandırılmasını, 42'nci madde de Eğitim ve öğretim hakkını düzenliyor. AKP, bu maddeye kılık kıyafeti nedeniyle hiç kimsenin yükseköğrenim hakkından mahrum bırakılamayacağı ifadesinin eklenmesini öngörüyor.

MHP TEKLİF BEKLİYOR

Başbakan Erdoğan da MHP'nin önerisinin ardından kendilerinin de bir çalışma yaptığını ve kendi tekliflerini MHP'ye ileteceklerini söyledi. Erdoğan, kendilerini üzen bazı olumsuz tanımlamalar yapılsa da AKP ve MHP'nin bu konuda samimi bir duruşu olduğunu ifade etti.

Anayasanın 10'ncu maddesinde değişiklik öngören ve teklifini imzaya açan MHP ise AKP'nin teklifini bekliyor. İki parti arasında türban sorununa ilişkin yapılacak görüşmenin ise bugün yapılacağı kaydediliyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber